Η έρευνα - δημοσκόπηση δείχνει ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον μέσα στο επόμενο 6μηνο, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν σε μεγάλο ποσοστό επιθυμούν και τη δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος.
Σε ότι αφορά το τι θα ψήφιζαν οι πολίτες η έρευνα δείχνει την δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων, λαμβάνει δηλαδή υπόψη την πρόθεση εκείνων που δηλώνουν σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 50% να ψηφίσουν κάποιο κόμμα.
Έτσι η ΝΔ έχει ποσοστό 33% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί το ΚΚΕ με 10%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 9%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8%, με 7% η Ένωση Κεντρώων, με 6% η Πλεύση Ελευθερίας, με 4% ΑΝΕΛ και ΛΑΕ.
Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν καθώς ορισμένοι πολίτες δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν περισσότερα από ένα κόμματα.
Την ίδια ώρα οι πολίτες σε ποσοστό 59% δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους 6 μήνες, έναντι ποσοστού 32% που λέει “ναι” σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ