Άδωνις Γεωργιάδης: «Θέλουμε την επιτυχία των επιχειρήσεων για να πάει όλη η κοινωνία μπροστά»
Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

«Θέλουμε την επιτυχία των επιχειρήσεων για να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Όλη η κοινωνία θα πάει μπροστά αν κάνουμε το καθήκον μας. Όμως δεν φτάνει μόνο να είναι σταθερή η κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται η ενεργοποίηση και των επενδυτών».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε ομιλία στο δείπνο του συνεδρίου του Economist.

Ο υπουργός αναφέρθηκε αρκετές φορές στη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην προσέλκυση των επενδύσεων. «Οι δυνατότητες της χώρας μας είναι τεράστιες και ήταν ιστορική ανωμαλία ότι για κάποιες δεκαετίες το εθνικό μας όραμα ήταν να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι»

Η ισχυρή πλειοψηφία που κατέχει η κυβέρνηση, είπε ο υπουργός, εξασφαλίζει πολιτική σταθερότητα για την επόμενη τετραετία και η πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική και για το επενδυτικό περιβάλλον.

«Ο πρωθυπουργός πέτυχε να πει όλα τα σωστά πράγματα και να κερδίσει και αυτό μας δίνει την πολιτική εξουσιοδότηση να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά και να κάνουμε αυτό για το οποίο μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός, δηλαδή να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα σε επιχειρηματικά φιλική χώρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος συνέχισε ότι, όποιος θέλει να κάνει επένδυση, να ξέρει ότι δεν θα βρει το κράτος απέναντι αλλά το σύνολο του κράτος στη διάθεσή του.

Γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και την ομάδα του, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις και με τα επιμελητήρια, τον ΣΕΒ και με άλλους φορείς για να ετοιμαστεί το προσχέδιο του νόμου που αφορά στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας έως τέλος Ιουλίου προκειμένου να ψηφιστεί έως το τέλος Αυγούστου, πριν από τη ΔΕΘ όπου θα παρουσιαστεί η εξέλιξη της χώρας.

«Έχουμε σχέδιο και ξέρουμε και πως θα το πετύχουμε, για να γίνει πράξη μια Ελλάδα που δεν θα μας θυμίζει τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος θα βρει τον δρόμο να επανακαθορίσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θα έχουν όλοι μερίδιο από την επιτυχία» σημείωσε ο υπουργός.

«Θέλω να παρουσιάσουμε έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα», συνέχισε ο ίδιος, «και να κριθούμε από το αποτέλεσμα. Ήδη μία από τις εμβληματικές επενδύσεις στο Ελληνικό Θα ξεκινήσει εντός στου 2019. Όσα εμπόδια και να βρούμε θα τα ξεπεράσουμε γιατί το έργο πρέπει να γίνει» είπε.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «η χθεσινή έξοδος στις αγορές αποτέλεσε τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kato-i-xounta.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
Πώς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στοχοποιούνταν ως «μιασμένα» και «αντεθνικά στοιχεία» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
μητσοτακης
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος
Πενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος