debate
Ποιες θα είναι οι θεματικές ενότητες

Στο debate που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (10/05) μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, οι θεματικές ενότητες θα είναι έξι.

Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση των έξι δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση, ενώ προστέθηκε μία ακόμη ενότητα που αφορά την νέα γενιά σε αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί.

Επομένως, οι θεματικές ενότητες του debate θα είναι οι εξής:

  • Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
  • Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
  • Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
  • Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
  • Περιβάλλον και Ενέργεια
  • Νέα γενιά

Η πρόταση των δημοσιογράφων

Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν την Πέμπτη (4/5) στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το debate των πολιτικών αρχηγών.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί επιστολή προς τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία οι δημοσιογράφοι προτείνουν να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα, που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.

«Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουμε στο debate συμφωνήσαμε και προτείνουμε να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών στην κάμερα, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων όπως είθισται να συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς. Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για τη σειρά την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα» ανέφερε η σχετική επιστολή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαισ
«Ενεργός Πολίτης»: Η νέα επικοινωνιακή φούσκα για να γεμίσουν οι εκπαιδευτικοί με γραφειοκρατία και... ατομική ευθύνη
Η κυβέρνηση αποφάσισε να γεμίσει τις σχολικές αίθουσες με «δραστηριότητες ενεργού πολίτη» και να τις υποβάλει σε αμέτρητες καταχωρήσεις και...
«Ενεργός Πολίτης»: Η νέα επικοινωνιακή φούσκα για να γεμίσουν οι εκπαιδευτικοί με γραφειοκρατία και... ατομική ευθύνη
kathigitis-pavlos-peppas-upatras
Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλος Πέππας
«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν τη λύπη που νιώθουμε για την απώλεια του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλου Πέππα».
Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλος Πέππας