Στέφανος Κασσελάκης
Τι λένε οι πολίτες για τον Κασσελάκη στη δημοσκόπηση GPO

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου αλλά και μεγάλη… μάχη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου το ΠΑΣΟΚ έχει μόλις μία μονάδα διαφορά πια από τον ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε η μεγάλη δημοσκόπηση της GPO η οποία προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν τα επί μέρους ερωτήματα που αφορούν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ειδικότερα αυτό με το οποίο οι πολίτες ρωτήθηκαν για το πού τοποθετείται πολιτικά ο Στέφανος Κασσελάκης, έδωσε ενδιαφέρουσες απαντήσεις από πλευράς των πολιτών. Ως Αριστερό τον χαρακτηρίζει μόλις το 6,1% των ερωτηθέντων, ενώ ως Κεντροαριστερό τον χαρακτηρίζει το 17,4%.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτηρίζεται Κεντροδεξιός από το 17% αλλά και Δεξιός από ένα 14,3%.

Το 20,2%, ωστόσο, απάντησε τίποτα από τα παραπάνω, μη μπορώντας να κατατάξει πολιτικά τον κ. Κασσελάκη, δείγμα της απουσίας πολιτικού λόγου στις μέχρι τώρα τοποθετήσεις του.

Από εκεί και πέρα, το 48,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, θεωρούν ότι όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του κ. Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Επίσης, μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές το 76,2% θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλει στην ενότητα του κόμματος και το 77,7% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

Από την άλλη, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά. Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ikoniki pragmatikotita
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Τι λένε οι ειδικοί για τη συναισθηματική ανάπτυξη, την αυτοεικόνα και την εξάρτηση από τα παιχνίδια
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Γλώσσα - Συζήτηση
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!
Την επόμενη φορά που θα πεις «κάναμε update στο app», δοκίμασε να πεις «έγινε ενημέρωση στην εφαρμογή». Ίσως εκπλαγείς με το πόσο φυσικά ακούγεται!
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!