karamanlis
Στη λογική του «ανθρώπινου λάθους» και αποποίησης των προσωπικών του ευθυνών, όπως ήταν αναμενόμενο, κινήθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μεταθέτοντάς τες σε προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το ανθρώπινο λάθος «έδειξε» για την τραγωδία των Τεμπών, ο Κώστας Καραμανλής, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος, τονίζοντας ότι τα συστήματα ασφαλείας συνεισφέρουν στην ασφάλεια, όμως και αυτά άνθρωποι τα χειρίζονται.

«Έθεσα την παραίτηση μου αμέσως στη διάθεση του πρωθυπουργού. Ήταν μια πράξη αυτονόητη. Δεν με απασχόλησε η μικρότητα πολιτικών αντιπάλων. Οι ίδιοι ουδέποτε είχαν την πολιτική ευθιξία να παραιτηθούν», σημείωσε κατά την αρχική του εισήγηση.

«Με ρωτούν αν για όλα φταίνε οι άνθρωποι τότε γιατί να φέρνουμε νέες τεχνολογίες;», διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών. «Η απάντηση είναι ότι όσο περισσότερο εξελίσσουμε την τεχνολογία, τόσο αναβαθμίζουμε τα επίπεδα ασφαλείας. Για αυτό άλλωστε έδωσα την παράταση για να ολοκληρωθεί η περιβόητη σύμβαση 717», επισήμανε.

«Σε ότι αφορά αυτά τα συστήματα, σαφώς και θα συνέβαλλαν στην αύξηση της ασφάλειας αλλά δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα απέτρεπαν το δυστύχημα. Γιατί και αυτά τα συστήματα ανθρώπους χρειάζονται να τα χειρίζονται», σημείωσε.
«Το πιο σημαντικό είναι να τηρείται ο ευλαβικά ο κανονισμός κυκλοφορίας. Σύμφωνα με όλους όσους κατέθεσαν στην εξεταστική επιτροπή, παραβιάστηκε κατά συρροή το βράδυ εκείνο του δυτυχήματος ο Κανονισμός Κυκλοφορίας», υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως «αυτή είναι πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αφήνουμε από έξω».

Ωστόσο, τα λεγόμενα του έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με όσα κατέθεσαν οι τρεις εμπειρογνώμονες που συνέταξαν το πόρισμα Γεροπετρίτη οι οποίοι κατέθεσαν πως αν υπήρχε ETCS, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

«Κουνάτε το δάχτυλο στην κοινωνία; Μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχος τα βράδια;», ρώτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον τότε υπουργό Μεταφορών και Υποδομών

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διέκοπτε διαρκώς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλη Κόκκαλη και τον κατηγορούσε πως «παίζει θέατρο» και προσπαθεί να «δημιουργήσει εντυπώσεις». 

 Συζητάμε ζητήματα που δεν έχουν σχέση», απάντησε ο πρώην υπουργός σε ερώτημα της Μιλένας Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ), αναφορικά με την καταγωγή των υπαλλήλων που προσελήφθησαν στον ΟΣΕ και τις κατηγορίες πως πρόκειται για ρουσφέτια από την εκλογική περιφέρεια του πρώην υπουργού. 

«Ο νομικός σύμβουλος του υφυπουργού είναι ταυτόχρονα και νομικός σύμβουλος της Hellenic Train», γνωστοποίησε ενώπιον της Επιτροπής η Μιλένα Αποστολάκη. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsoureki
Περίσσεψε πασχαλινό τσουρέκι; Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για να το μετατρέψετε σε λαχταριστά γλυκά!
Περίσσεψε πασχαλινό τσουρέκι; Δοκιμάστε αυτές τις 3 μοναδικές συνταγές για να το αξιοποιήσετε!
Περίσσεψε πασχαλινό τσουρέκι; Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για να το μετατρέψετε σε λαχταριστά γλυκά!
πολο
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα polo γυναικών»
«Η Έλενα Ξενάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Αθηνά Δήμητρα Γιαννοπούλου, Βασιλική Πλευρίτου, αποτελούν κίνητρο και έμπνευση για όλους...
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα polo γυναικών»