Thumbnail
Προβλήματα στο σύνολο των Πανεπιστημίων της χώρας

Τα Α.Ε.Ι. της χώρας, τα ερευνητικά κέντρα και όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Παιδείας δέχονται μία ακόμα περικοπή των προϋπολογισμών τους για το 2015 σύμφωνα με τη γενικότερη δημοσιονομική πολιτική. 

Την προσεχή εβδομάδα θα γίνει συνάντηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ. των προεδρείων των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα. Συγχρόνως καταβάλλεται προσπάθεια ενίσχυσης των χρηματοδοτήσεων του ΠΔΕ και των κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ.
Ταυτοχρόνως στη συνάντηση αυτή, θα συζητηθεί και το θέμα των μετεγγραφών, όπως αυτό προέκυψε από τη ρύθμιση, την οποία ψήφισε η Βουλή το Μάιο του 2014, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές. 
 
Διαφωνούν με τις μετεγγραφές
 
Διαφωνεί με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, κάνοντας λόγο για προβλήματα στο σύνολο των Πανεπιστημίων της χώρας.
Όπως σημειώνουν ειδικότερα, οι προϋπολογισμοί για το οικονομικό έτος 2015 είναι μειωμένοι στο σκέλος των τακτικών λειτουργικών δαπανών έως και 20% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2014 και ζητείται να εμφανίζουν πλεόνασμα σε ποσοστό 9% των συνολικών εσόδων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα