Thumbnail
ΕΟΠΠΕΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

ΟΝΕΙΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: 9000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

Μέχρι πού θα φτάσει ο κατήφορος στον ΕΟΠΠΕΠ; Ίσως για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά δημόσιος Οργανισμός (και μάλιστα επί των ημερών μιας αριστερής κυβέρνησης) καταδικάζεται ως κακός εργοδότης με βαρύ πρόστιμο για παραβίαση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων!
Πιο συγκεκριμένα, η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από καταγγελία εργαζόμενων επιδίκασε στον ΕΟΠΠΕΠ πρόστιμο 9.000 ευρώ, επειδή αρνήθηκε (!) να χορηγήσει τη νόμιμη καλοκαιρινή άδεια σε υπαλλήλους του!
Το πρόβλημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν στοχοποιηθεί για διάφορους λόγους από την φερόμενη ως Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ κ. Γιαννακοπούλου, η οποία αποφάσισε προφανώς να τους «τιμωρήσει», στερώντας τους το δικαίωμα της άδειας! Μάλιστα αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που η εν λόγω κατηγορείται για ακραίο αυταρχισμό και για επιθετική συμπεριφορά εναντίον εργαζόμενων. Εναντίον της εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της νομικής διερεύνησης.
Έχουμε επισημάνει εδώ και 6 μήνες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και σε όλους τους αρμόδιους φορείς τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει προκαλέσει στον Οργανισμό η εν λόγω. Δυστυχώς, δεν έχουμε εισακουστεί, με αποτέλεσμα κάθε ημέρα που περνά ο ΕΟΠΠΕΠ να διασύρεται και να κινδυνεύει η λειτουργία του. Αναρωτιόμαστε, αν οι υπεύθυνοι για την εποπτεία του Οργανισμού που στηρίζουν την κ. Γιαννακοπούλου ως «εξυγιαντή» που θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα, αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος.
Για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση καταδίκης του ΕΟΠΠΕΠ για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο ΔΣ ζητούμε από τον αρμόδιο για την εποπτεία του Οργανισμού Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη να προβεί σε άμεσο καταλογισμό ευθυνών. Τέλος, απευθύνουμε για μια ακόμη φορά έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να σταματήσει το όργιο εργασιακού αυταρχισμού και τρομοκράτησης υπαλλήλων που έχει εγκαθιδρυθεί στον ΕΟΠΠΕΠ από το Μάιο.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ        Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ        Ο ΑΝΑΠΛ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΡΙΒΑΛΑΣ                   ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σπουδες
Ημέρες Σπουδών 2025: Διαδικτυακές παρουσιάσεις των Σχολών/Τμημάτων ΑΕΙ
Σκοπός των δράσεων είναι η ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών/τριών μέσω της έγκαιρης και αξιόπιστης πληροφόρησης για τις εκπαιδευτικές επιλογές...
Ημέρες Σπουδών 2025: Διαδικτυακές παρουσιάσεις των Σχολών/Τμημάτων ΑΕΙ
μηνιγγιτιδα
ΕΟΔΥ: Άμεσος, καθολικός και δωρεάν εμβολιασμός του φοιτητικού και μαθητικού πληθυσμού κατά της μηνιγγίτιδας!
«Οι ζωές μας μετράνε, δεν είναι κόστος»
ΕΟΔΥ: Άμεσος, καθολικός και δωρεάν εμβολιασμός του φοιτητικού και μαθητικού πληθυσμού κατά της μηνιγγίτιδας!
αμορ
Λέκκας: Το ρήγμα της Αμοργού παραμένει ανενεργό - Υπάρχει κίνδυνος για σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ
Το ακραίο σενάριο προβλέπει σεισμό 6 – 6,2 Ρίχτερ, που αν πραγματοποιηθεί, ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή
Λέκκας: Το ρήγμα της Αμοργού παραμένει ανενεργό - Υπάρχει κίνδυνος για σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ