Φαίνεται πως ο κ. Υπουργός Παιδείας δεν γνωρίζει την ιστορική πορεία της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, καταγεγραμμένη στο περιοδικό μας, τη Φιλολογική, από το 1982 έως σήμερα, και αγνοεί τους αδιάλειπτους αγώνες της για την υπεράσπιση της ανθρωπιστικής παιδείας και των αρχών του δημοκρατικού εκπαιδευτικού διαλόγου και γι’ αυτό της αποδίδει (σε επανειλημμένες δηλώσεις του) προθέσεις και απόψεις που δεν της ανήκουν.
Πληροφορούμε λοιπόν πως οι θέσεις της ΠΕΦ διατυπώνονται αποκλειστικά στα επίσημα κείμενά της και είναι πάντα ενταγμένες στην υπηρεσία ενός οράματος παιδείας που θέλει τον μαθητή δημοκρατικό, ευαίσθητο και δημιουργικό. Πρόκειται για τις αξίες του υπεύθυνου ελευθερόφρονος ανθρώπου που προβάλλονται σε κείμενα μείζονος μορφωτικής σημασίας, όπως ο Επιτάφιος και η Αντιγόνη. (Με την ευκαιρία ρωτάμε τον κ. Υπουργό: θα περιλαμβάνονται τα λαμπρά αυτά κείμενα στα μαθήματα Γενικής Παιδείας του Λυκείου;)
Τέλος διαβεβαιώνουμε πως οι φιλόλογοι στο σύνολό τους δεν συνιστούν ευνοημένη συντεχνία αλλά κρατούν πάντα ψηλά το κύρος και την αξιοπρέπεια του επιστημονικού και παιδαγωγικού τους έργου, υπηρετώντας με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια τα κλασικά γράμματα, που αντιπροσωπεύουν την αγέραστη νεότητα του ανθρωπίνου πνεύματος.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ