Τη δυνατότητα, να παρουσιάσουν έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων πληροφορικής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, θα έχουν μαθητές κι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, καθώς για πρώτη φορά, ο Βόλος θα συμμετέχει στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ανέφερε ότι το φεστιβάλ ξεκίνησε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και η επιτυχία του οδήγησε την οργανωτική επιτροπή στη διοργάνωσή του και για τα επόμενα σχολικά έτη και την επέκτασή τους και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι στο Βόλο, διοργανώνεται με τη συνεργασία της Α’ Βάθμιας Διεύθυνσης, Β’ Βάθμιας Διεύθυνσης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο Διευθυντής της Α’ Βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος, ανέφερε ότι οι νέες τεχνολογίες, έχουν μπει δυναμικό στο Δημοτικό Σχολείο και πέρα από το μάθημα της πληροφορικής οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες.
Να σημειωθεί ότι, στη Μαγνησία αναμένονται τέσσερις αναπληρωτές πληροφορικής για ισάριθμα σχολεία (Δύο στην Α’ Βάθμια και δύο στην Β’Βάθμια).
Ο συντονιστής του εκπαιδευτικού έργου στη Θεσσαλία, Αλ. Καπανιάρης, ανέφερε ότι μέσα από το φεστιβάλ, θα δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να παρουσιάσουν μαθητικά έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων πληροφορικής όλων βαθμίδων και να συμπεριληφθούν έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της πληροφορικής κι άλλων μαθημάτων.
Για το σχολικό έτος 2017 – 2018 στο 8ο μαθητικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε συμμετείχαν 7032 μαθητές με την υποστήριξη 716 εκπαιδευτικών από 338 σχολεία σε 13 πόλεις , όπου εργάστηκαν συλλογικά και παρουσίασαν 522 ψηφιακά έργα, ενώ για το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019 το 9ο μαθητικό φεστιβάλ θα διεξαχθεί παράλληλα σε Ηράκλειο, Αγ. Νικόλαο, Αγρίνιο, Βόλο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρπενήσι, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά από 10 – 13 Απριλίου.
Το φεστιβάλ έχει την έγκριση του Υπουργείου παιδείας και θα δώσει τη δυνατότητα ανάδειξης κι ενίσχυσης της δημιουργικότητας των μαθητών κι εκπαιδευτικών πληροφορικής και της παρουσίασης των ψηφιακών έργων, της ενημέρωσης και διάχυσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους.
Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην οργανωτική επιτροπή μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη