kiriazopoulou
Τι δήλωσε η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών για το άσυλο - «Ακαδημαϊκό όραμα ενός δυναμικού ιδρύματος» η ίδρυση της Νομικής Πάτρας

Μόνο ο πρύτανης θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει για την είσοδο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Αυτό υπογράμισε, κατά τη σημερινή της παρέμβαση στη Βουλή, η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου.

«Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση και ευτυχώς να αποφασίσει η αστυνομία να μπει μέσα σε πανεπιστήμιο αν δεν το ζητήσει ο Πρύτανης. Αυτό είναι δουλειά μόνο του Πρύτανη, κανενός άλλου. Αυτή η θέση είναι δύσκολη, πρέπει να παίρνεις τα ρίσκα σου, τις αποφάσεις σου και να κρίνεσαι», ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, μίλησε για συνενόηση των πρυτάνεων όσον αφορά το ζήτημα, λέγοντας ότι «είναι δική μας ευθύνη και εμείς πρέπει να πάρουμε το ρίσκο στο πότε θα συνεννοηθούμε».

Αναφορικά με το άσυλο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η πρύτανις του ιδρύματος είπε:

«Η Αστυνομία μπαίνει για κάθε παραβατική πράξη, χωρίς να με ρωτήσουν πλέον και με εντολή που δίνεται από τους φύλακες, αλλά το κλείσαμε, πάλι με χρήματα από την Περιφέρεια, φέραμε ιδιωτική φύλαξη και δικούς μας φύλακες που είναι όλο το 24ωρο. Υπάρχουν παντού ανακοινώσεις για το πού μπορεί να απευθυνθεί κάποιος και όταν γίνεται παραβατική πράξη μπαίνουν αμέσως οι αρμόδιες Αρχές. Ποτέ δεν έχει τύχει να μην μπούνε. Κανείς δεν έχει διαμαρτυρηθεί από τους φοιτητές όταν μπαίνουν, γιατί ξέρουν ό,τι τα έχουμε ξεχωρίσει και τα έχουμε ξεκαθαρίσει τα πράγματα, δηλαδή, εγώ θα προστατεύω αυτούς, αλλά η παραβατικότητα θα προστατεύεται από την Αστυνομία».

Παράλληλα, η Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου σημείωσε πως «δεν έγινε έκτακτη Σύνοδος ούτε για το άσυλο, ούτε για τη Νομική Πάτρας».

Ακόμα, τόνισε ότι η ίδρυση τέτοιας σχολής στην πόλη αποτελεί «ακαδημαϊκό όραμα ενός δυναμικού ιδρύματος», το οποίο μετράει πολλές δεκαετίες και αρνήθηκε ότι η ίδρυση του τμήματος έγινε πρόχειρα, όπως έχει σημειώσει η ηγεσία του υπουργείου.

«Η απόφαση της ίδρυσης είναι όχι μόνο ορθή, αλλά επιβεβλημένη», είπε η κ. Κυριαζοπούλου, «ώστε να αναπτυχθεί ένα πανεπιστήμιο μεγάλου ακαδημαϊκού εύρους στη δυτική Ελλάδα».

Ανέφερε μάλιστα ότι από τις 500 θέσεις μελών ΔΕΠ που διέθεσε το υπουργείο στα πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Πατρών είχε εξασφαλίσει θέσεις για τη σχολή της Νομικής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

megaro_maximou.jpg
Ποιους κοροϊδεύετε βρε λωποδύτες;
Ώστε έτσι κύριε Στουρνάρα! Δεν συμφωνείς να αρχίσουν να δίνονται πάλι τα δώρα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημοσίου!
Ποιους κοροϊδεύετε βρε λωποδύτες;
Άστεγοι στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: «Το Πάσχα νιώθω μεγαλύτερη μοναξιά» - Άστεγοι αναζητούν θαλπωρή σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό
Μέσα στη σιωπή της Μεγάλης Εβδομάδας, οι άστεγοι της Θεσσαλονίκης αναζητούν θαλπωρή σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό
Θεσσαλονίκη: «Το Πάσχα νιώθω μεγαλύτερη μοναξιά» - Άστεγοι αναζητούν θαλπωρή σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό