σχολείο μαυροπίνακας
ΕΛΜΕ Χανίων

Tην Παρασκευή 20/9/2019 η ΕΛΜΕ Χανίων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Χανίων με αφορμή τη μη έγκριση από το Υπουργείο, 11 τμημάτων ΕΠΑΛ . Εκεί εκθέσαμε τις απόψεις μας στον προϊστάμενο και τους λόγους για τους οποίους θεωρούσαμε απαράδεκτη τη στάση του Υπουργείου απέναντι σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Δηλώσαμε ότι οι θέσεις μας, όσον αφορά την επαναλειτουργία των τμημάτων αυτών είναι αδιαπραγμάτευτες. Εκτίμηση μας ήταν, ότι η κατάργηση των τμημάτων αυτών, θα έθιγε τόσο τα μαθησιακές ανάγκες των μαθητών όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος το οποίο θα επιβάρυνε τις οικογένειες των μαθητών που θα εξαναγκάζονται σε μετακίνηση. Αυτό το κοινωνικό κόστος θα είχε αντίκτυπο και την τοπική κοινωνία, καθώς τομείς και ειδικότητες που θα προσέφεραν εξειδικευμένη γνώση στους νέους της περιοχής (και άρα κριτήριο για να παραμείνουν εκεί), θα καταργούνταν.

Ο προϊστάμενος αποδέχθηκε τις θέσεις της ΕΛΜΕ και των συναδέλφων και συμφωνήθηκε από κοινού, να γίνει νέα παρέμβαση προς το Υπουργείο.

Ως αποτέλεσμα αυτής αλλά και των προηγούμενων κινητοποιήσεων που λειτούργησαν ως μοχλός πίεσης, έχουμε την τελική έγκριση όλων των τμημάτων που είχαν «καταργηθεί» από το Υπουργείο.

Ως ΕΛΜΕ Χανιών θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε αυτή αλλά και στις προηγούμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας και απέδειξαν με τη στάση τους, ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε.

Εκ μέρους τους ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

ο  Πρόεδρος                            ο  Γ. Γραμματέας
Β. Λιόντος                                 Μ. Γιακουμάκης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutikoi kinitopoiisi
«Όχι άλλες συγχωνεύσεις – Όχι άλλοι εκπαιδευτικοί λάστιχο»: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στις 30/4
Ανησυχία για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών – Κινητοποίηση στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας από την ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου
«Όχι άλλες συγχωνεύσεις – Όχι άλλοι εκπαιδευτικοί λάστιχο»: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στις 30/4
fotia 45
Κερατέα: Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Δύσκολες ώρες για τις πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω των ισχυρών ανέμων – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Κερατέα: Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Πανελλαδικές
Πανελλάδικές Εξετάσεις 2025: Προτεινόμενα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για προετοιμασία
Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι – Δημοσιεύονται προτεινόμενα θέματα
Πανελλάδικές Εξετάσεις 2025: Προτεινόμενα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για προετοιμασία