Δήμος Πατρέων για δεκατιανό σε μαθητές: Το αρμόδιο Υπουργείο δεν χρηματοδότησε τη συγκεκριμένη δράση
Μέχρι τέλος του σχολικού έτους ο αριθμός των παιδιών που θα δοθούν τρόφιμα αναμένεται να αυξηθεί, αφού ο Δήμος Πατρέων συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις

Συνεχίζεται και την νέα σχολική χρονιά από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το Κοινωνικό του Παντοπωλείο, η χορήγηση τροφίμων «δεκατιανού» σε μαθητές του Δήμου, που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε η πρώτη διανομή στους μαθητές που έχουν μέχρι τώρα ενταχθεί στη συγκεκριμένη δράση, με τρόφιμα, τριών μηνών.

Σημειώνεται ότι, οι μαθητές στους οποίους παρασχέθηκαν τα τρόφιμα, ήταν περίπου 1.000, όταν πέρσι στην αντίστοιχη διανομή, ήταν περίπου 800.

Δυστυχώς, μέχρι τέλος του σχολικού έτους, αφού ο Δήμος συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

"Η χρηματοδότηση εξακολουθεί να γίνεται αποκλειστικά από τον Δήμο Πατρέων, αφού το αρμόδιο Υπουργείο, δεν ανταποκρίθηκε μέχρι τώρα, στα αιτήματά μας για χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

"Ως Δήμος διεκδικούμε από την κυβέρνηση και το κόστος των τροφίμων, που χορηγούμε και προσεγγίζει τις 160.000 ευρώ το χρόνο. Φαίνεται λοιπόν ότι, οι ανάγκες αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, γιατί συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική, που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση, ανασφάλεια και ανέχεια.

Η διατυμπανιζόμενη ανάπτυξη δεν είναι για όλους! Η ανάπτυξη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, προϋποθέτει την όξυνση της εκμετάλλευσης, της φτωχοποίησης και δυστυχίας των λαϊκών οικογενειών!
Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση, οφείλουμε να
συμπαραταχθούμε για την ανατροπή της!

Ως Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, θα είμαστε κοντά σε όσους συνανθρώπους μας δοκιμάζονται, με όσα μέσα διαθέτουμε, γιατί θέλουμε τα φτωχά λαϊκά στρώματα να σηκώσουν το ανάστημά τους, να συμμετέχουν στον αγώνα για να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες", προσθέτει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

psyhiki_ygeia.jpg
Οι 5 πιο συνηθισμένες κακές συνήθειες που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα
Η κακή διατροφή, ο λίγος ύπνος, το αυξημένο στρες και η γενικότερη αμέλεια της σωματικής και ψυχικής υγείας επηρεάζουν αρνητικά την άμυνα του...
Οι 5 πιο συνηθισμένες κακές συνήθειες που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα
opsyd
ΟΠΣΥΔ: Σχετικά με τη διαδικασία καταχώρισης δικαιολογητικών των υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής
Διευκρινίσεις σχετικά με τη καταχώριση δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 2018-25-4-2025
ΟΠΣΥΔ: Σχετικά με τη διαδικασία καταχώρισης δικαιολογητικών των υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής