Cambridge: Εφαρμογή που ακούει το βήχα και...προβλέπει κορονοϊό - Δύο Έλληνες στην ομάδα
Εφαρμογή που... ακούει την ανάσα και το βήχα σας και σας προειδοποιεί αν κινδυνεύετε να εμφανίσετε κορονοϊό, έχουν αναπτύξει ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα https://covid-19-sounds.org/el/, ο σκοπός της έρευνας είναι η συλλογή δεδομένων για την πρώιμη διάγνωση του COVID-19 αναπτύσσοντας αλγορίθμους μηχανικής μάθησης, με βάση κυρίως τους ήχους της φωνής, βήχα και αναπνοής.

Για να γίνει αυτό δυνατό, ξεκινάμε μια μεγάλης κλίμακας, συλλογή δεδομένων από υγιείς και μη συμμετέχοντες μέσω μιας εφαρμογής. Η εφαρμογή συλλέγει βασικά δημογραφικά και ιατρικό ιστορικό, καθώς επίσης και μερικά δείγματα φωνής (ενώ διαβάζετε κείμενο στην οθόνη) μέσω μιας φόρμας και μερικά δευτερόλεπτα αναπνοής και βήχα μέσω του μικροφώνου. Επιπλέον, συλλέγουμε και ένα δείγμα της τοποθεσίας. Η εφαρμογής επίσης θα σας ρωτήσει αν είστε θετικός στον ιό.

Η εφαρμογή δε θα σας παρακολουθεί και συλλέγει δεδομένα μόνο όταν διαδράτε ενεργά με αυτήν. Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε διακομιστές Πανεπιστημίου και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς. Ελπίζουμε να διαθέσουμε το σύνολο δεδομένων που συλλέγουμε και σε άλλους ερευνητές μετά την αρχική ανάλυση και προ-επεξεργασία. Η εφαρμογή δε θα παρέχει ιατρικές συμβουλές και οποιαδήποτε δήλωση συμπτωμάτων δε θα απαντάται από ιατρική βοήθεια.

Οπως λέει ο Δημήτρης Σπαθής , μέλος της ερευνητικής ομάδας στο πανεπιστήμιο Cambridge που αναπτύσσει την εφαρμογή https://covid-19-sounds.org/ . Η εφαρμογή συλλέγει δεδομένα βήχα, αναπνοής και συμπτωμάτων για τη δημιουργία αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης που θα προβλέπουν την πρώιμη εμφάνιση του COVID-19. H όλη
διαδικασία παίρνει 1'.


Το πρότζεκτ ήδη έχει χιλιάδες συμμετέχοντες και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες καθώς επίσης έχει εμφανιστεί σε διεθνή έντυπα όπως το BBC και η Daily Mail αλλά και σε ελληνικά όπως η Καθημερινή, το ΣΤΑΡ και η Lifo.

Μόλις λανσάραμε την εφαρμογή android
https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.ac.cam.cl.covid19sounds και την ιστοσελίδα διαθέσιμη στα ελληνικά https://covid-19-sounds.org/el/ .

Η ανταπόκριση από Ελλάδα είναι εντυπωσιακή τις τελευταίες 3 ημέρες που είμαστε στον αέρα..

Εκτός από τον Δημήτρη, που είναι είναι διδακτορικός ερευνητής στην Επιστήμη Υπολογιστών με ενδιαφέροντα στη μηχανική μάθηση και την επιστήμη δεδομένων για την υγεία, στην ομάδα της εφαρμογής εργάζεται και ο Ανδρέας Γραμμένος, διδακτορικός ερευνητής στην Επιστήμη Υπολογιστών με ενδιαφέροντα στην μηχανική μάθηση, την επιστήμη δεδομένων, και τα συστήματα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια