ΑΠΘ: Εξ αποστάσεως οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Η υγεία και η ασφάλεια των φοιτητών/φοιτητριών και του προσωπικού είναι αδιαπραγμάτευτες

Για λόγους προστασίας της υγείας των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε ομόφωνα την εξ αποστάσεως εξέταση των φοιτητών για το τρέχον εαρινό εξάμηνο.

Ως περίοδος εξετάσεων ορίζεται το διάστημα 10 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου.

Αναλυτικά η απόφαση:

Η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά τη συνεδρίασή της στις 8 Μαΐου 2020, αφού συζήτησε διεξοδικά το ζήτημα της διεξαγωγής των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου μέσα στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω του κορωνοϊού, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Η υγεία και η ασφάλεια των φοιτητών/φοιτητριών και του προσωπικού είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν μπορεί παρά να αποτελούν το πρώτιστο μέλημα για την ακαδημαϊκή κοινότητα.

2. Οι σημερινές συνθήκες και οι περιορισμοί που επιβάλλουν δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή των εξετάσεων με φυσική παρουσία, όπως εύλογα θα απαιτούσε η ακαδημαϊκή παράδοση.

3. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η ακαδημαϊκή διαδικασία κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν «εξ αποστάσεως» με κατάλληλες μεθόδους και πρακτικές, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές και όλες τις φοιτήτριες να λάβουν μέρος σ’ αυτές με συνθήκες ισονομίας, χωρίς κινδύνους για την υγεία τη δική τους, του οικείου περιβάλλοντός τους, αλλά και του προσωπικού του πανεπιστημίου.

4. Για την ομαλή διεξαγωγή των «εξ αποστάσεως» εξετάσεων, θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας, της εγκυρότητας και της αντικειμενικότητας της όλης διαδικασίας.

5. Ο χρόνος έναρξης και η διάρκεια των εξετάσεων κάθε Τμήματος θα προσδιορίζονται με αποφάσεις των Τμημάτων. Σε κάθε περίπτωση, και προκειμένου να ολοκληρωθεί η διανομή των συγγραμμάτων μέχρι τις 10 Ιουνίου, οι εξετάσεις θα μπορούν να ξεκινήσουν το νωρίτερο στις 17 Ιουνίου και συνιστάται να ολοκληρωθούν έως τις 31 Ιουλίου. Στα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του 8ου εξαμήνου ή του 10ου εξαμήνου και άνω (για Σχολές τεταρτοετούς και πενταετούς φοίτησης αντίστοιχα) μπορούν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να εξεταστούν «εξ αποστάσεως» και πριν από τη 17η Ιουνίου.

Τέλος, η Σύγκλητος επιθυμεί να διακηρύξει ότι η πραγματοποίηση των μαθημάτων και των εξετάσεων «εξ αποστάσεως» αποτελεί πρακτική έκτακτης ανάγκης και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποκαταστήσει στο μέλλον τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μια σταγόνα γάλα στον καφέ μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία που δεν
Τι κίνδυνο για την υγεία μπορεί να κρύβει το γάλα στον καφέ;
Όσοι κατανάλωναν καθημερινά το ισοδύναμο ενός μεγάλου latte σε γάλα για το σύνολο της μελέτης, διέτρεχαν 5% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας...
Τι κίνδυνο για την υγεία μπορεί να κρύβει το γάλα στον καφέ;
donti.jpg
Οδοντίατρος προειδοποιεί για ένα «επίμονο» σημάδι στο στόμα που μπορεί να αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα καρκίνου
Τα στοματικά έλκη που δεν θεραπεύονται εντός τριών εβδομάδων μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια καρκίνου του στόματος
Οδοντίατρος προειδοποιεί για ένα «επίμονο» σημάδι στο στόμα που μπορεί να αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα καρκίνου
elliniki-glossa
Το ρήμα που έκανε λάθος μέχρι και ο Μπαμπινιώτης δεν γράφεται όπως νομίζουμε
Ο καθηγητής Μπαμπινιώτης, με τη βαθιά κατανόησή του στη γλωσσολογία και τη γλώσσα ως πολιτιστικό εργαλείο, υποδεικνύει την ορθότερη μορφή...
Το ρήμα που έκανε λάθος μέχρι και ο Μπαμπινιώτης δεν γράφεται όπως νομίζουμε