katsogiannis
Η δημιουργία της Ακαδημίας στοχεύει στην ανάπτυξη ενός εθνικού συστήματος εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της βιομηχανικής ιδιοκτησίας

Ο Ιωάννης Κατσογιάννης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ορίστηκε πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ).

Σήμερα συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας και σύμφωνα με ανακοίνωση, με απόφαση του ΔΣ του ΟΒΙ, ορίστηκαν με πενταετή θητεία τα μέλη του ΔΣ της Ακαδημίας ως εξής: δρ Νικόλαος Λυμπέρης, δικηγόρος, Αναστάσιος Κορίλλης, καθηγητής Χημείας, δρ Λάμπρος Πυργιώτης, μέλος ΔΣ του ΟΒΙ, Δημήτρης Σταφυλάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχ. Η/Υ (ΕΜΠ), εξεταστής, τμήμα Εφευρέσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών της διεύθυνσης Ελέγχου Τίτλων, ΟΒΙ.

Ως αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν ο Χρήστος Βρίκος, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του ΟΒΙ και η Ηλιάνα Κωστή, δικηγόρος, LLM, υποψήφια διδάκτωρ στα προσωπικά δεδομένα και την Τεχνητή Νοημοσύνη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η δημιουργία της Ακαδημίας στοχεύει στην ανάπτυξη ενός εθνικού συστήματος εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της βιομηχανικής ιδιοκτησίας, προσφέροντας ισότιμη πρόσβαση σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες με αντικείμενο το ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Επιδίωξη είναι η ενίσχυση της ελληνικής καινοτομίας μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων των χρηστών.

Για την εκπλήρωση των σκοπών της, η Ακαδημία οργανώνει μαθήματα, συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια, workshops καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα σε τεχνολογίες εκμάθησης εξ αποστάσεως (e-learning), παρέχοντας χώρο ανάπτυξης επαγγελματικών γνώσεων και ανταλλαγής ιδεών σχετικών με τη βιομηχανική ιδιοκτησία.

Η Ελληνική Ακαδημία ΒΙ πρόκειται να λειτουργεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΟΔΕ), με ομόλογες Ακαδημίες άλλων κρατών και με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ), με ανώτατα Εκπαιδευτικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και με διεθνείς Οργανισμούς επιφορτισμένους με συναφή ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, μετέχοντας έτσι στο διεθνές γίγνεσθαι των θεσμών, οργανισμών και επαγγελματιών που δρουν στο πεδίο του δικαίου της βιομηχανικής ιδιοκτησίας, για την υποστήριξη ενός αναπτυξιακού μοντέλου βιώσιμου, χωρίς αποκλεισμούς και με έμφαση στην οικονομία της γνώσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

texniti noimosini ekpaideytikoi
Κινεζικής προέλευσης το 1/3 των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης
Μεταξύ περίπου 30.000 επιχειρήσεων ΑΙ παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο του έτους, οι ΗΠΑ είχαν το 34% και η Κίνα το 15%, σύμφωνα με την ίδια Λευκή Βίβλο
Κινεζικής προέλευσης το 1/3 των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης