paidis
«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να μην λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη που επιβάλλει τα χωριά να παραμείνουν ζωντανά διατηρώντας ως βασικό κύτταρο το σχολείο»

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο Θανάσης Παιδής, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, πρ. Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού, τον σχεδιασμό για το νέο σχολικό έτος, καθώς όλα δείχνουν πως η εφαρμογή του θα οδηγήσει στην υποβάθμιση πολλών σχολείων στην Π.Ε. Λάρισας εξαιτίας της μείωσης του αριθμού θέσεων των εκπαιδευτικών.

Ήδη γονείς διαφορετικών περιοχών είναι ανάστατοι, ενώ ο Θανάσης Παιδής σε επικοινωνία που είχε μαζί τους έγινε δέκτης της ανησυχίας τους για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν τα μαθήματα κατά την προσεχή σχολική χρονιά. Το πρόβλημα αρχικά εντοπίζεται στα Δημοτικά Σχολεία Λουτρού Ελασσόνας, Σαρανταπόρου και Κρανέας Ελασσόνας, όπου σε περίπτωση που εφαρμοστούν όσα σχεδιάζονται τότε θα παρατηρηθεί το αδιανόητο – για το έτος 2020 – φαινόμενο μεγάλος αριθμός παιδιών, διαφορετικών τάξεων, να κάνουν μάθημα στην ίδια σχολική αίθουσα με έναν δάσκαλο.

Ο Θ. Παιδής είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργο Δοδοντσάκη, όπου και ανέπτυξε τους προβληματισμούς του. Ο κ. Δοδοντσάκης άκουσε με προσοχή τα προβλήματα, προσπαθώντας να βρει τις ενδεδειγμένες λύσεις. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η άψογη συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Ένα από τα στοιχήματα που θέτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ αποτελεί και κεντρική πολιτική κατεύθυνση, είναι η αναζωογόνηση της υπαίθρου σε συνδυασμό με τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβεί με χωριά αποδυναμωμένα από το ζωτικότερο κομμάτι τους που δεν είναι άλλο από τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά. Για να παραμείνουν αυτές οι οικογένειες στις Τοπικές Κοινότητες έχουν, τουλάχιστον, ανάγκη τα παιδιά να φοιτούν στα σχολεία που ήδη υπάρχουν. Παράλληλα, σε αυτές τις σχολικές μονάδες οι μαθητές θα πρέπει να λαμβάνουν μόρφωση με το καλύτερο δυνατό πλαίσιο που θα τους δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να κατακτήσουν το μέλλον που επιθυμούν.

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να μην λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη που επιβάλλει τα χωριά να παραμείνουν ζωντανά διατηρώντας ως βασικό κύτταρο το σχολείο. Είναι αδιανόητο στα χρόνια της τεχνολογικής εξέλιξης, αλλά και στην κρίσιμη συγκυρία που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, να φαντάζει ως φυσιολογική η εξέλιξη μαθητές διαφορετικών τάξεων να παρακολουθούν μαθήματα μέσα στην ίδια αίθουσα από έναν δάσκαλο.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα κοντά στους μαθητές και στους γονείς τους που πασχίζουν για να παραμείνουν στις εστίες τους. Παράλληλα, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε κανένα παιδί να μην λάβει υποβαθμισμένη εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR:

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κοριοί
Κοριοί στο στόχαστρο: ποιο χρώμα σεντονιού τους «τραβάει» περισσότερο
Έρευνες δείχνουν ότι οι κοριοί έχουν χρωματικές προτιμήσεις – και αυτό μπορεί να σας κοστίσει ύπνο και... νεύρα
Κοριοί στο στόχαστρο: ποιο χρώμα σεντονιού τους «τραβάει» περισσότερο
tameio.jpg
Εκπαιδευτικοί-Δημόσιο: Τα νέα εφάπαξ - Πού έχουμε αυξήσεις και πού μειώσεις
Η προσαρμογή του τρόπου υπολογισμού μετά το 2015 έπληξε κυρίως όσους αποχωρούν με λιγότερα έτη πριν τη συνταξιοδότηση, ενώ ωφελεί όσους έχουν...
Εκπαιδευτικοί-Δημόσιο: Τα νέα εφάπαξ - Πού έχουμε αυξήσεις και πού μειώσεις