Ο Τεμπονέρας ζει!
Τριάντα χρόνια μετά τη δολοφονία του συναδέλφου μας Νίκου Τεμπονέρα από τα φασιστοειδή συστεγαζόμενα της δεξιάς πολυκατοικίας, ξεδιπλώνεται πλήρως το επιθετικό νεοφιλελεύθερο σχέδιο κονιορτοποίησης κάθε στοιχειώδους δικαιώματος εντός της αστικής δημοκρατίας.

Μέρος του σχεδίου αυτού αποτελεί και η χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ως μηχανισμού καταστολής κάθε ίχνους κοινωνικής διαμαρτυρίας στον εκπαιδευτικό χώρο.

Το διακύβευμα στην παρούσα φάση δεν είναι η συμφωνία ή η διαφωνία με την επιλογή επιμέρους μορφών κοινωνικής διαμαρτυρίας και διεκδίκησης(απεργία, πορεία, αποχή, κατάληψη, μαζική ανυπακοή, μαζική λαϊκή βία...) εντός συγκεκριμένων συνθηκών ή η κριτική που αφορά την αποτελεσματική περιφρούρησή τους. Εδώ παίζεται η ίδια η ουσία των δημοκρατικών δικαιωμάτων, το κλασικό(κατά Λοκ, Ρουσό, Θορό) δικαίωμα ανυπακοής του πολίτη στην αυθαιρεσία της εξουσίας.

Η σκλήρυνση των  κυβερνητικών μέτρων σε παρόμοιες περιστάσεις δεν δείχνει πάντα δύναμη. Δηλώνει και φόβο μπροστά στο ενδεχόμενο να ξυπνήσει ο γίγαντας λαός...Η ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος, η κληρονομιά του ενωτικού συλλογικού δημοκρατικού μας ήθους είναι ακόμα ζωντανή. Μπορούμε να  αρθρώσουμε απάντηση πιο βροντερή ακόμα κι από εκείνη που δώσαμε για το ζήτημα των καμερών στα σχολεία. Είμαστε δάσκαλοι, παιδαγωγοί και δημοκρατικοί πολίτες και δεν χρειαζόμαστε πιστοποιητικά «καλής συμπεριφοράς» αποκτημένα με δηλώσεις μετανοίας ενώπιον τηλεφασιστικών στρατοδικείων.

Ας δώσουμε άλλη μια αχτίνα ελπίδας μέσα σ΄ έναν κοινωνικό ιστό ρημαγμένο από την ανεργία, την ανασφάλεια, την έλλειψη οράματος, τον ανορθολογισμό και την τρομοκρατία της καραντίνας. Συνάδελφοι/ισσες και φίλοι/ες, πάμε γερά για το «114» της δεκαετίας που άρχισε. Με αγώνες τιμάμε όχι μόνο τους νεκρούς μας αλλά και τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας και το μέλλον μας.

 

                                                                             Όλγα Τσιλιμπάρη

                                                                                 Εκπαιδευτικός

                                                                         Μέλος ΕΛΜΕ Κέρκυρας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Αύριο η υποβολή δικαιολογητικών για μόνιμες προσλήψεις σε ΚΕΠ και φορείς του υπ. Υγείας
ΑΣΕΠ: Δικαιολογητικά για μόνιμες θέσεις σε ΚΕΠ και φορείς του υπ. Υγείας
ΑΣΕΠ: Αύριο η υποβολή δικαιολογητικών για μόνιμες προσλήψεις σε ΚΕΠ και φορείς του υπ. Υγείας
laptop_pc_tilekpaideusi_mathitew.jpg
e-εγγραφές: Επιστολή προς τους γονείς για τις εγγραφές μαθητών στα Λύκεια
Επιστολή προς τους γονείς για τις εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια
e-εγγραφές: Επιστολή προς τους γονείς για τις εγγραφές μαθητών στα Λύκεια
Πλημμύρα στις βροχές
Κακοκαιρία - Πάρος: Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα
Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στις Κυκλάδες με αποτέλεσμα οι δρόμοι στη Νάουσα της Πάρου να μετατραπούν σε χειμάρρους και να...
Κακοκαιρία - Πάρος: Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα
Γιάννης Σαρακιώτης
Σαρακιώτης σε Μιχαηλίδου για τα Κ.Δ.ΑΠ.: «52.000 παιδιά έμειναν εκτός»
Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη σε Μιχαηλίδου για τα Κ.Δ.ΑΠ.: «52.000 παιδιά έμειναν εκτός της υποτιθέμενης “απόλυτης προτεραιότητας” της Κυβέρνησης»
Σαρακιώτης σε Μιχαηλίδου για τα Κ.Δ.ΑΠ.: «52.000 παιδιά έμειναν εκτός»