24ωρη απεργία στο Δημόσιο αύριο - Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών σε ολόκληρη την Ελλάδα αύριο, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε ολόκληρο το Δημόσιο προχωρά αύριο, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, η ΑΔΕΔΥ, ενώ σε απεργία καλούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών σωματείων. Την ίδια ώρα οι μαθητές συνεχίζουν τις καταλήψεις τους σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ αναμένεται πραγματοποιήσουν με τη σειρά τους κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, η ΑΔΕΔΥ δίνει ραντεβού στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:00 πμ. Οι δύο Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών στο Δημόσιο Τομέα καλούν σε όλες τις κατά τόπους συγκεντρώσεις που διοργανώνουν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αττικής καλεί επίσης στις 10 στα Προπύλαια.

Στην απεργία καλούν παράλληλα, δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα. Το alfavita.gr έχει λάβει δεκάδες σχετικές ανακοινώσεις.

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ των δέκα αιτημάτων που διατυπώνει:

  • «Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
  • Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων».

Επιπλέον ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ζητούν άμεσα:

  • «Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
22_12_17disprosita.jpeg
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές
Αυξήσεις και νέα δεδομένα στους μισθούς για όσους υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές