Thumbnail
Τα δέκα βήματα που πρέπει να κάνουν οι αναπληρωτές μετά την ανακοίνωση των προσλήψεων

Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα οι προσλήψεις των αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2021-2022, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του τέως αιρετού, Νεκτάριου Κορδή.

Ήδη από χθες τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή https://anaplirotes.gov.gr/ της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησηςμέσω της οποίας θα υπογραφούν οι ψηφιακές συμβάσεις με το Υπουργείο Παιδείας και θα γίνει η ανάληψη υπηρεσίας των  αναπληρωτών.

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για τους αναπληρωτές αναφορικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν μετά την ανακοίνωση των προσλήψεων.

Πιο αναλυτικά:

Μετά από ανάλυση του αρχείου σχετικά με τη διαδικασία ψηφιακών συμβάσεων σας παρουσιάζουμε με όσο πιο απλό και αναλυτικό τρόπο, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την πρόσληψή σας:

1. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρόσληψης αναπληρωτών.

2. Η κάθε Δ/νση εισάγει στον ΟΠΣΥΔ τις διαθέσιμες σχολικές μονάδες για να δηλωθούν από τους αναπληρωτές (Αυτό το βήμα γίνεται την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση των προσλήψεων).

3. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν, συνδέονται στον ΟΠΣΥΔ για να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων (Αυτό το βήμα γίνεται την αμέσως επόμενη ημέρα των προσλήψεων).

4. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα (sms) για τη σχολική μονάδα που τοποθετήθηκαν (Αυτό το βήμα γίνεται εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία πρόσληψής τους).

5. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν, παρουσιάζονται στη σχολική μονάδα που τοποθετήθηκαν ώστε να αναλάβουν υπηρεσία (Η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας θα αναφέρεται στο ΦΕΚ πρόσληψης αναπληρωτών – βήμα 1).

6. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν καταθέτουν στη σχολική μονάδα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (παρ.8, άρθρο 6, 104627/ΓΔ5/7.8.2020).

7. Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας δηλώνει στο Myschool την ανάληψη υπηρεσίας των προσλαμβανόμενων αναπληρωτών της μονάδας του.

8. Η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών συνάπτεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής «Αναπληρωτές». Σε εξαιρετική περίπτωση ανωτέρας βίας ή τεχνικών προβλημάτων, συνάπτεται χειρόγραφη σύμβαση εργασίας (https://anaplirotes.gov.gr/).

9. Οι αναπληρωτές μετά τη σύναψη ψηφιακής σύμβασης εργασίας, εισέρχονται στην εφαρμογή «Αναπληρωτές» χρησιμοποιώντας ως στοιχεία ταυτοποίησης αυτά της ΓΓΠΣΔΔ (taxisnet). Καταχωρίζουν τα στοιχεία που τους ζητούνται και αποδέχονται ψηφιακά τη σύμβαση εργασίας (https://anaplirotes.gov.gr/).

10. Οι αναπληρωτές μπορούν μέσα από την εφαρμογή να λάβουν αντίγραφο της σύμβασης εργασίας σε ψηφιακή μορφή (pdf).

*** Ο όρος σχολική μονάδα μπορεί να αντικατασταθεί με τον όρο ομάδες σχολικών μονάδων ή Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης.
*** Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τους ωρομίσθιους συναδέλφους.

Πηγή: E-Wall

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ellnikia_nisia_greek_islands_mykonos.jpg
Μύκονος: Αυτοψία στο «εστιατόριο της κλοπής» – Εκεί που μία γαρίδα φθάνει να κοστίζει 87 ευρώ
Ο Νικ Κρέιβεν, υποδυόμενος τον απλό τουρίστα, παρήγγειλε δύο μπίρες και ένα πιάτο με θαλασσινά και μετά… ζήτησε τις εξηγήσεις για τον ακριβό...
Μύκονος: Αυτοψία στο «εστιατόριο της κλοπής» – Εκεί που μία γαρίδα φθάνει να κοστίζει 87 ευρώ
Νοσοκομείο Νάξου
Η εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας υπό το πρίσμα της τουριστικοποίησης: Το παράδειγμα του Νοσοκομείου Νάξου
Ποια δημόσια Υγεία ευαγγελίζονται η σημερινή κυβέρνηση και όσοι χαράσσουν την πολιτικής της στον τομέα αυτό;
Η εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας υπό το πρίσμα της τουριστικοποίησης: Το παράδειγμα του Νοσοκομείου Νάξου
Όταν τρέχω… δεν τρέχω!
Ποια είναι η βιολογική σας ηλικία- Πώς θα την βρείτε
Η ιδέα πίσω από τη βιολογική ηλικία είναι ότι τα κύτταρα και τα όργανά μας έχουν τη δική τους ηλικία η οποία διαφέρει από αυτήν που αναγράφεται στην...
Ποια είναι η βιολογική σας ηλικία- Πώς θα την βρείτε