Σχολεία – Λινού: Σε 15 δευτερόλεπτα η μετάδοση μεταξύ των παιδιών
Ανησυχία ενόψει χειμώνα για αύξηση των κρουσμάτων - H Λινού εφιστά την προσοχή για τα παιδικά πάρτι

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάδοση του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών στα σχολεία «κρούει» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, η μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών γίνεται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα και γι’ αυτό θα ήταν καλό τα παιδικά πάρτι να γίνονται με λιγότερα παιδιά και με ανοιχτά παράθυρα.

Η Αθηνά Λινού εξέφρασε την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα και την αύξηση κρουσμάτων όταν πέσει η θερμοκρασία, καθώς ο ρυθμός εμβολιασμού είναι χαμηλός και η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική παντού.

Η τήρηση των μέτρων, το εμβόλιο της γρίπης και η τρίτη δόση

Επίσης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και προτείνει τα παράθυρα να μένουν ανοικτά ακόμα με χαμηλότερες θερμοκρασίες, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για το κόστος της θέρμανσης.

Στη συνέχεια, ανέφερερ ότι είναι απαραίτητο να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης από όλους, και από τους εμβολιασμένους για τον κορονοϊό, οι οποίοι όπως είπε «νομίζουν ότι δεν χρειάζονται μέτρα προστασίας». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον παράλληλο εμβολιασμό για την γρίπη και τον κορονοϊό.

Τέλος, η Α. Λινού κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί, όπως είπε δεν γνωρίζουμε σε τι ποσοστό προστατεύουν τα αντισώματα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

TEMPI
Τέμπη - Η επιστροφή του του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι Γεράσιμου Γεωργιάδη στην Ελλάδα: Μια συγκλονιστική στιγμή
Όταν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 το Intercity 62 συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, 57 συνάνθρωποί μας χάθηκαν, ενώ...
Τέμπη - Η επιστροφή του του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι Γεράσιμου Γεωργιάδη στην Ελλάδα: Μια συγκλονιστική στιγμή