ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 7 ΣΕΠΤ 2022
Για τα οικονομικά των εκπαιδευτικών και τα στεγαστικά των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών έκανε αναφορές στη χθεσινή συνέντευξη τύπου η υπουργός Παιδείας

Στη χθεσινή (Τετάρτη 7/9) Συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ, η Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με την δυσκολία στέγασης των αναπληρωτών και με την αύξηση του μισθού των εκπαιδευτικών .

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης των αναπληρωτών είπε: “Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας η κα Μακρή έχει ανακοινώσει προσφάτως όπως κάθε χρόνο ειδικές πρωτοβουλίες σχετικά με τις μετακινήσεις των αναπληρωτών προς τις περιοχές όπου καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία. Επιπλέον υπάρχουν πρωτοβουλίες και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε επίπεδο Προεδρίας της Κυβέρνησης εξετάζεται συνολικά ένα σχέδιο με κίνητρα, που έχει να κάνουν με κάθε κλάδο δημοσίου υπαλλήλου, γιατρούς, εκπαιδευτικούς κ.λ.π, για να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτες και ακριτικές περιοχές. Όταν υπάρχουν νεότερα θα ανακοινωθούν”.

Για το αν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί ο μισθός των εκπαιδευτικών είπε: “Οι δημοσιονομικές δυνατότητες είναι συγκεκριμένες. Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει μια τεράστια προσπάθεια για τη στήριξη του πληθυσμού στο πλαίσιο της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες είναι επικεντρωμένες εκεί και βεβαίως το Δημόσιο πρώτο, όπως ανακοινώθηκε το πρωί, κάνει την προσπάθεια για τη μείωση των σχετικών δαπανών”.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγνατια
Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στην Εγνατία - Η στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε σε βίντεο
Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στην Εγνατία - Η στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια
τουρι
Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2025 - 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες επισκέφτηκαν την Ελλάδα
Την ίδια περίοδο του 2024, ο αριθμός ήταν ελαφρώς μικρότερος, στους 1,45 εκατομμύρια ταξιδιώτες
Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2025 - 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες επισκέφτηκαν την Ελλάδα