«Γιατί το παιδί μου δυσκολεύεται στο σχολείο;», είναι πολύ συχνά οι ερωτήσεις γονέων και κηδεμόνων. Σε αρκετές περιπτώσεις οφείλεται σε μαθησιακές δυσκολίες.
Όροι όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία έχουν μπει στο λεξιλόγιο των γονιών προκαλώντας συχνά σύγχυση αλλά και ανησυχία. Συνήθως η πρώτη παρατήρηση των δυσκολιών στη μάθηση γίνεται από τον δάσκαλο των πρώτων τάξεων του δημοτικού.
Όπως εξηγούν στο ertnews.gr ειδικοί επιστήμονες ποια είναι τα σημάδια που θα χτυπήσουν το καμπανάκι στους γονείς αλλα και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο παιδείας κάθε χρόνο οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη στα σχολεία αυξάνονται. Το σχολικό έτος 2018 – 2019 οι αιτήσεις ήταν 7.218 το 2019 – 2020 8.838 ενώ το 2020 -2021 10.679. Οι αιτήσεις για την τρέχουσα σχολική χρονιά μέχρι στιγμής είναι 14.000.
Από τις 11 έως και τις 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο των Λογοθεραπευτών. Εκεί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν μεταξύ άλλων και για τις μαθησιακές δυσκολίες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση