Έκκληση προς τους γονείς: Αν κάποιο παιδί έχει συμπτώματα να μην πάει στο σχολείο
Το κοκτέιλ των ιώσεων σε συνδυασμό με το άνοιγμα των σχολείων έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς στα επείγοντα των παιδιατρικών νοσοκομείων λόγω των αυξημένων προσελεύσεων η κατάσταση χαρακτηρίζεται δύσκολη. Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς η κατάσταση είναι προς το παρόν, διαχειρίσιμη.

Η έξαρση γρίπης, ιώσεων και κορονοϊού, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις φαρμάκων, και την  επαναλειτουργία των σχολείων από σήμερα, έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός, καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία Παίδων όλης της χώρας παραμένει ασφυκτική.

Είναι δύσκολη η κατάσταση στα επείγοντα των παιδιατρικών νοσοκομείων λόγω των αυξημένων προσελεύσεων ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς η κατάσταση είναι προς το παρόν, διαχειρίσιμη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αυξάνεται η προσέλευση παιδιών στα νοσοκομεία με γρίπη και βραγχιολίτιδα, με την  πληρότητα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας κυμαίνεται στο 50%.

Στο «Αττικό», στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό «Ηρακλείου» η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 100%.

Το «Αγλαΐα Κυριακού» που εφημέρευε προχθές, κατέγραψε 389 προσελεύσεις, και πραγματοποιήθηκαν 32 εισαγωγές, εκ των οποίων 2 εισαγωγές με κορονοιό και 3 με γρίπη, ενώ 5 περιστατικά επιβεβαιωμένα γρίπης νοσηλεύονται στο Αγλαία Κυριακού.

Στο Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύονται 6 παιδιά με γρίπη και 7 με κορονοιό και στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης νοσηλεύονται 2 παιδιά με κορονοιό και 4 με γρίπη.

Όπως αναφέρει και ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης η κορύφωση του κύματος για αυτές τις ιώσεις και τη γρίπη αναμένεται μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου και εκτιμά ότι θα έχουμε πάνω από 300.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως.

Ανησυχία προκαλεί και ο ταχύς ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στα παιδιά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV).

Για τα σχολεία, ως γνωστόν υπάρχει εγκύκλιος που προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 μέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη και επίσης έχει γίνει και σύσταση στους γονείς ότι αν κάποιο παιδί έχει συμπτώματα να μην πάει στο σχολείο.

Την ίδια στιγμή, έχει γίνει και σύσταση στους γονείς ότι αν κάποιο παιδί έχει συμπτώματα να μην πάει στο σχολείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στρατός
204 εκατομμύρια ευρώ σε στολές!
Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι τα τελευταία 50 χρόνια έχουν επενδυθεί στην άμυνα άνω των 250 δισ. ευρώ αλλά παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, μέχρι σήμερα...
204 εκατομμύρια ευρώ σε στολές!