sholeia_sobades
Σε σοβαρότατες καταγγελίες για την κατάσταση των σχολείων της Αττικής προχώρησαν 22 σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων τις οποίες μάλιστα συνόδευσαν και με φωτογραφικό υλικό.

Τα σχολεία των παιδιών μας εκπέμπουν SOS», τονίζει η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, δίνοντας στη δημοσιότητα μέσω συνέντευξης Τύπου χτες μια ενδεικτική εικόνα από την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές υποδομές.

Σχολικά κτίρια παλιά, ενοικιαζόμενα, άλλα χτυπημένα από τον σεισμό στην Αττική, χωρίς τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Προσχολική Αγωγή σε κοντέινερ και με συστεγάσεις με άλλα σχολεία. Κτίρια που φιλοξενούν πολλαπλάσιο αριθμό μαθητών από αυτόν για τον οποίο είναι κατασκευασμένα. Δομές Ειδικής Αγωγής που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται όχι απλά στις αυξημένες ανάγκες, αλλά ούτε στις στοιχειώδεις.

sholeia_sobades

Στέγαστρα, ταράτσες και οροφές υπό κατάρρευση, φθορές σε πόρτες και παράθυρα, υγρασία, μούχλα, γυμνά καλώδια, ξεχαρβαλωμένοι σωλήνες, κακοτεχνίες, ρωγμές σε τοίχους, επικίνδυνα προαύλια, φθαρμένα δάπεδα, αίθουσες κλουβιά είναι μερικά μόνο από όσα δείχνουν οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι γονείς-μέλη των 22 συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σε σχολεία της Αττικής.

«Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Όχι άλλες κοιλάδες Τεμπών» λέει η πρόεδρος της ομοσπονδίας γονέων Αττικής.

Ο πρόσφατος τραυματισμός μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα από τους σοβάδες που αποκολλήθηκαν από την ταράτσα κι έπεσαν πάνω του, αποδείχθηκε πως ήταν το λιγότερο που μπορούσε να συμβεί σε ένα κτίριο που είχε αφεθεί στην τύχη του κι αυτό λίγους μήνες μετά τον τραγικό θάνατο 11χρονου μαθητή στην αυλή του σχολείου του στις Σέρρες από έκρηξη του καυστήρα.

Την ίδια ώρα, παραμένει ομιχλώδες πόσα σχολικά κτίρια θα μπορούσαν να αντέξουν σε έναν μεγάλο σεισμό.

Μετά τον σεισμό των 5,3 ρίχτερ τον Ιούλιο του 2019 στην Αττική, οι έλεγχοι σχολικών κτιρίων το 2019 έδειξαν σοβαρά προβλήματα σε 164 ενώ 29 έπρεπε να εκκενωθούν.

«Οι γονείς απαιτούν το αυτονόητο για τα παιδιά τους όταν αυτά πηγαίνουν στο σχολείο. Να  επιστρέφουν ασφαλή στα σπίτια τους», είπε ο Μ. Δανδουλάκης, μηχανικός και πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στην εταιρία «Κτιριακές υποδομές».

Ναι, αλλά θα έχουμε... διαδραστικούς πίνακες!

Την ίδια ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, εξαγγέλλει  ότι τη φετινή χρονιά θα γεμίσουν όλες οι τάξεις του λυκείου, του γυμνασίου, της πέμπτης και της έκτης δημοτικού με διαδραστικούς πίνακες. 

«Από τον Ιανουάριο του 2023 ξεκινάει η εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε κάθε δημόσιο σχολείο της χώρας, σε κάθε λύκειο, σε κάθε γυμνάσιο και σε κάθε τμήμα πέμπτης και έκτης τάξης δημοτικού».

Η εξαγγελία για τους διαδραστικούς πίνακες και την εγκατάστασή τους στα σχολεία έχει γίνει δεκάδες φορές από την υπουργό Παιδείας άλλοτε σε περιοδείες της σε σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας και άλλοτε στις αμέτρητες εμφανίσεις της στην τηλεόραση ή σε συνεντεύξεις της σε διάφορα έντυπα.

Εξαγγέλλει την επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού έτσι ώστε όπως αναφέρον τα σχετικά ρεπορτάζ να καταργηθεί σε όλα τα σχολεία της επικράτειας η χρήση του μαυροπίνακα και να αντικατασταθεί από τη χρήση "προηγμένων διαδραστικών συστημάτων μάθησης οι οποίοι θα παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα δεδομένα που αποτελούν την ύλη του εκάστοτε μαθήματος".

ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΛΕΟΥΜΕΝΑ

Αλήθεια τι να πει κανείς; Αντί να αρχίσει μια προσπάθεια συντήρησης και ανανέωσης των υποδομών των σχολικών κτιρίων που ιδιαίτερα στη χώρα μας έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ της παλαιότητας το υπουργείο Παιδείας διαφημίζει την αγορά διαδραστικών πινάκων.

Ναι είναι χρήσιμοι ως ένα συμπλήρωμα και μόνο της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι διαδραστικοί πίνακες. Ωστόσο έχει σημασία τι βάζει μια εκπαιδευτική πολιτική ως προτεραιότητα. Δεν έχετε ψωμί. Γιατί δεν τρώτε παντεσπάνι; μοιάζει να ρωτάει η υπουργός Παιδείας. Την ίδια ώρα βέβαια πολλοί διαδραστικοί πίνακες κρέμονται άχρηστοι σε πολλά σχολεία καθώς η απουσία μηχανισμών συντήρησης τους έχει βγάλει εκτός λειτουργίας 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγειο
Περιστέρι: Συνολικά κλείνουν 15 νηπιαγωγεία μέσα σε έναν χρόνο! - Αγανάκτησαν οι γονείς
Γονείς: Με τη νέα διάρθρωση των νηπιαγωγείων θα χρειαστούν περίπου 8 λιγότεροι εκπαιδευτικοί για τη λειτουργία τους. Όλη αυτή η άκρως αντιπαιδαγωγική...
Περιστέρι: Συνολικά κλείνουν 15 νηπιαγωγεία μέσα σε έναν χρόνο! - Αγανάκτησαν οι γονείς
ΔΠΘ.jpg
Δημοκρίτειο Θράκης: Δύο καθηγητές του ορίστηκαν ως μέλη του Συμβουλίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ
Η επιλογή τους αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει ότι το ΔΠΘ αποτελείται από πυρήνες αριστείας που διακρίνονται με τη δουλειά τους
Δημοκρίτειο Θράκης: Δύο καθηγητές του ορίστηκαν ως μέλη του Συμβουλίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ
πανεπιστημιούπολη ρεθύμνου
Stanford’s “World’s Top 2% Scientists List: 81 Μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου
Stanford’s “World’s Top 2% Scientists List “ 81 Μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου
Stanford’s “World’s Top 2% Scientists List: 81 Μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου
ασανσερ απθ
Φοιτητικές εστίες ΑΠΘ: Σχεδόν δύο μήνες μετά την πτώση του ασανσέρ, σήμερα δεν λειτουργεί κανένα
Οι φοιτητές πρέπει καθημερινά να ανεβοκατεβαίνουν με τα πόδια έως τον 6ο και στον 8ο όροφο των δυο κτιριακών όγκων
Φοιτητικές εστίες ΑΠΘ: Σχεδόν δύο μήνες μετά την πτώση του ασανσέρ, σήμερα δεν λειτουργεί κανένα