εκπαιδευση
Μια διαφορά 6 μορίων (σημ. η συνέντευξη είχε ως άριστα τα 20 μόρια) στην συνέντευξη είναι ένα διδακτορικό. Όταν ο ένας παίρνει 14 στην συνέντευξη και ο άλλος 20, είναι σαν να του έδωσαν ένα διδακτορικό που δεν το είχε….

Ο Γιώργος Μαυροχαλυβίδης, αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε στο "Κόκκινο Θεσσαλονίκης" για τις απίστευτες, θλιβερές και ντροπιαστικές εξελίξεις που συνέβησαν σε ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικότερα στη Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη στις διαδικασίες επιλογής διευθυντών/τριών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες κατάταξης, μετά τη διαδικασία της συνέντευξης, και τα διορισμένα συμβούλια επιλογής διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανέτρεψαν τη σειρά των υποψήφιων του πίνακα, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί με τα μετρήσιμα προσόντα, σε ακραίο βαθμό, πριμοδοτώντας με άριστα 20 τους ημέτερους υποψήφιους (όλοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ), ενώ καταβαράθρωσαν υποψήφιους με πολύχρονη θητεία διευθυντή, με σπουδαίο επιστημονικό, παιδαγωγικό και καθοδηγητικό έργο.

Σύμφωνα με την καταγγελία των κατά τόπους ΕΛΜΕ και όπως σημειώνει η παράταξη ΣΥΝΕΚ «στη Δυτική και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, όλοι οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών που έβαλαν υποψηφιότητα και για διευθυντές σχολικών μονάδων πήραν στη συνέντευξη άριστα 20!!! Όλοι αναρριχήθηκαν στον τελικό πίνακα κατάταξης μέχρι και 49 θέσεις έτσι ώστε είτε να πάρουν σχολείο της αρεσκείας τους (όσοι είχαν τα μόρια) είτε να γίνουν διευθυντές (όσοι δεν τα είχαν) υπερσκελίζοντας άξιους συναδέλφους που όμως δεν ανήκαν στους ημέτερους».

Χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροχαλυβίδης δήλωσε:

«Μια διαφορά 6 μορίων (σημ. η συνέντευξη είχε ως άριστα τα 20 μόρια) στην συνέντευξη είναι ένα διδακτορικό. Όταν ο ένας παίρνει 14 στην συνέντευξη και ο άλλος 20, είναι σαν να του έδωσαν ένα διδακτορικό που δεν το είχε….

Αυτοί οι νέοι διευθυντές προορίζονται να εφαρμόσουν τον νόμο της ατομικής αξιολόγησης. Δεν είναι τυχαίο ότι θέλουν να τους βάλουν στη θέση των διευθυντών, αυτοί θα αξιολογήσουν τους συναδέλφους τους. Πλέον όμως έχει πέσει και το τελευταίο «φύλλο συκής»: Όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν πλέον αντιληφθεί τι εννοούν όταν μιλάνε για αξιολόγηση και πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτή η αξιολόγηση όταν πλήρως εφαρμοστεί και θα είναι ένα εργαλείο προφανώς για να προωθούνται τα δικά τους παιδιά και να καταβαραθρώνονται όλοι οι υπόλοιποι.

Αυτό όμως έχει μια συνέπεια:

Ακόμη και εκπαιδευτικοί που ήταν αμφιταλαντευόμενοι, που ενδεχομένως ήταν καλοπροαίρετοι που πίστευαν πως κάτι μπορεί να λειτουργήσει αντικειμενικά, έχουν καταλάβει πλέον τι σημαίνει και τι θέλουν να κάνουν. Και αυτό οι κυβερνώντες θα το βρουν μπροστά τους. Οι εκπαιδευτικοί δεν κάμπτονται, δε θα επιτρέψουν σε κανέναν καρεκλοκένταυρο διευθυντή να κάμψει το φρόνημά τους και να τους χειραγωγήσει. Αντιθέτως πιστεύω ότι ο αγώνας για δημοκρατία στο σχολείο θα εντατικοποιηθεί, θα είναι μαζικός – όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα δημοκρατικό σχολείο για να επαναφέρουμε ξανά τον σύλλογο διδασκόντων ως κυρίαρχο όργανο και όχι την αυθαιρεσία του διευθυντή του οποιουδήποτε διευθυντή.

Ακούστε εδώ ολη τη συνέντευξη

Πηγή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xorio
Το ελληνικό χωριό που έγραψε ιστορία και μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες
Το χωριό Κρεμμύδια στη Μεσσηνία, κατάφερε να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Όχι για κάποιο περίεργο έθιμο ή παράδοση, αλλά για την αγάπη του στη...
Το ελληνικό χωριό που έγραψε ιστορία και μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες
fai
Διαλειμματική νηστεία: Πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική από τις κλασικές δίαιτες;
Φαίνεται πως το να μειώσουμε το φαγητό μόνο λίγες μέρες την εβδομάδα και όχι καθημερινά μπορεί να είναι πιο αποδοτικό για την απώλεια βάρους.
Διαλειμματική νηστεία: Πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική από τις κλασικές δίαιτες;
lexeis
Η λέξη άχλος : Από την αρχαία ποίηση στη σύγχρονη έκφραση
Υπάρχουν λέξεις που, μόνο που τις ακούς, μεταφέρουν ένα αίσθημα θολούρας, όπως ακριβώς και το ίδιο τους το νόημα. Μια τέτοια λέξη είναι ο «άχλος» ή,...
Η λέξη άχλος : Από την αρχαία ποίηση στη σύγχρονη έκφραση