ΕΠΑΛ: Χρονοδιάγραμμα e-εγγραφών Α’ φάσης - Τι ισχύει για αδέλφια και για κλήρωση
Εάν υπάρχουν αδέρφια τα οποία επιθυμούν να εγγραφούν σε τάξη/τάξεις ΕΠΑ.Λ. στην/στις οποία/ες διενεργείται κλήρωση, συμμετέχουν στην κλήρωση και εφόσον κληρωθεί ο/η ένας/ μία από τους/τις δύο, ο/η άλλος/η εγγράφεται κατά προτεραιότητα

Το χρονοδιάγραμμα ενεργειών e-εγγραφών Α’ φάσης ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2023-2024, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Το χρονοδιάγραμμα 

χρονοδιαγραμμα επαλ

Τι ισχύει για αδέλφια και για κλήρωση

Παράλληλα, κατόπιν ερωτημάτων που περιήλθαν στην υπηρεσία σχετικά με τις εγγραφές μαθητών/τριών στα ΕΠΑ.Λ., διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Στις περιπτώσεις αδερφών, εάν ο ένας/ μία αδερφός/ή είναι ήδη εγγεγραμμένος/η σε οποιαδήποτε τάξη των ΕΠΑ.Λ., ο/η άλλος/η αδελφός/ή ο/η οποίος/α επιθυμεί να εγγραφεί στο ίδιο ΕΠΑ.Λ., εγγράφεται κατά προτεραιότητα. Εάν υπάρχουν αδέρφια τα οποία επιθυμούν να εγγραφούν σε τάξη/τάξεις ΕΠΑ.Λ. στην/στις οποία/ες διενεργείται κλήρωση, συμμετέχουν στην κλήρωση και εφόσον κληρωθεί ο/η ένας/ μία από τους/τις δύο, ο/η άλλος/η εγγράφεται κατά προτεραιότητα.

Στην περίπτωση κατά την οποία μαθητές/τριες που υποβάλλουν αίτηση σε τάξη, τμήμα, ή ειδικότητα είναι περισσότεροι/ες από τον αριθμό μαθητών/τριών που μπορεί να εξυπηρετήσει η σχολική μονάδα, πραγματοποιείται δημόσια κλήρωση ώστε να καλυφθεί ο προβλεπόμενος ανώτατος αριθμός μαθητών/τριών ανά τάξη.

Ειδικότερα, η κλήρωση:

για την Α΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. διεξάγεται μεταξύ όλων των μαθητών/τριών οι οποίοι/ες έχουν κατανεμηθεί στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα για τη Β΄ και Γ’ τάξη ΕΠΑ.Λ. διεξάγεται μόνο μεταξύ των μαθητών/τριών οι οποίοι/ες προέρχονται από άλλη σχολική μονάδα για τις θέσεις που δεν έχουν ήδη καλυφθεί από τους μαθητές/τριες που φοιτούσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος στο συγκεκριμένο ΕΠΑ.Λ..

Αναφορικά με την προηγούμενη περίπτωση, διευκρινίζεται ότι προτεραιότητα μεταξύ των μαθητών/τριών οι οποίοι/ες συμμετέχουν στην παραπάνω κλήρωση, έχουν οι μαθητές/τριες οινοποίοι/ες δεν κατέχουν άλλον τίτλο (απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο).

Εάν ο αριθμός των εν λόγω μαθητών/τριών οι οποίοι/ες δεν κατέχουν άλλον τίτλο είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό τωνωμαθητών/τριών τους/τις οποίους/ες μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα, τότε διενεργείται κλήρωση μόνο μεταξύ αυτών των μαθητών/τριών.

Εάν ο αριθμός των μαθητών/τριών οι οποίοι/ες δεν κατέχουν άλλον τίτλο είναι μικρότερος από ή ίσος με τον αριθμό των μαθητών/τριών τους/τις οποίους/ες μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα, τότε εγγράφονται όλοι/ες όσοι/ες δεν κατέχουν άλλον τίτλο (απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο).

Για τις θέσεις που ενδεχομένως παραμείνουν κενές, διενεργείται κλήρωση ανάμεσα σε όσους/ες μαθητές/τριες κατέχουν άλλον τίτλο. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ikoniki pragmatikotita
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Τι λένε οι ειδικοί για τη συναισθηματική ανάπτυξη, την αυτοεικόνα και την εξάρτηση από τα παιχνίδια
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Γλώσσα - Συζήτηση
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!
Την επόμενη φορά που θα πεις «κάναμε update στο app», δοκίμασε να πεις «έγινε ενημέρωση στην εφαρμογή». Ίσως εκπλαγείς με το πόσο φυσικά ακούγεται!
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!