Thumbnail
Αφορά σε υλικό από εκπαιδευτικές επισκέψεις-εκδρομές, υλικό προβολής έργων (project) τύπου STEM και STEAM, καθώς υλικό από οποιαδήποτε άλλη καινοτόμα δράση που υλοποιούνται ή έχουν ήδη υλοποιηθεί

Η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, απευθύνει πρόσκληση στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημόσια και ιδιωτικά), προκειμένου να καταθέσουν πρωτότυπο υλικό από εκπαιδευτικές επισκέψεις-εκδρομές, υλικό προβολής έργων (project) τύπου STEM και STEAM, καθώς υλικό από οποιαδήποτε άλλη καινοτόμα δράση που υλοποιούνται ή έχουν ήδη υλοποιηθεί από αυτά, ώστε να συγκεντρωθούν και να διαμοιραστούν, μέσω της δικτυακής πύλης https://edu- gate.minedu.gov.gr/ στην κατηγορία Καινοτομίες.

Το υλικό που αναφέρεται σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές επισκέψεις-εκδρομές θα περιλαμβάνει κείμενα μαθητών έκτασης έως τριακόσιες (300) λέξεις, φωτογραφίες (μέχρι πέντε εικόνες ανά επίσκεψη), βίντεο (μέχρι δύο βίντεο ανά επίσκεψη σε μορφή συνδέσμου που θα έχει αναρτηθεί σε εξωτερικό κανάλι) και καλλιτεχνικές εργασίες (σε μορφή εικόνας ή βίντεο, μέχρι δύο ανά επίσκεψη). Επισημαίνεται ότι το εν λόγω υλικό θα αναρτάται στον ιστότοπο: https://edu-gate.minedu.gov.gr/ στην κατηγορία Καινοτομίες/Εκπαιδευτικές Εκδρομές.

Τα STEM και τα STEAM έργα (project) προσεγγίζουν διαθεματικά την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Το υλικό προβολής αυτών θα περιλαμβάνει κείμενα μαθητών έκτασης έως τριακόσιες (300) λέξεις, φωτογραφίες (μέχρι πέντε εικόνες ανά έργο), βίντεο (μέχρι δύο βίντεο ανά έργο σε μορφή συνδέσμου που θα έχει αναρτηθεί σε εξωτερικό κανάλι) και καλλιτεχνικές εργασίες (μέχρι δύο ανά έργο), το οποίο επίσης θα αναρτάται στον ως άνω ιστότοπο (https://edu-gate.minedu.gov.gr/) στην κατηγορία Καινοτομίες/STE(A)M projects.

Τα σχολεία μπορούν να αποστείλουν οποιαδήποτε άλλη αξιόλογη καινοτόμα δράση έχουν εκπονήσει, με τα ίδια συνοδευτικά, οι οποίες επίσης θα αναρτώνται στον ιστότοπο (https://edu-gate.minedu.gov.gr/) στην κατηγορία Καινοτομίες/ Άλλες Καινοτόμες Δράσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί μπορούν να αποστέλλουν το υλικό τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: deti- [email protected], αναγράφοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Σημειώνεται ότι το υλικό που θα αποσταλεί δεν πρέπει να περιλαμβάνει άμεση ή έμμεση διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών.

Τέλος, τονίζουμε ότι το περιεχόμενο του υλικού θα πρέπει να είναι σύμφωνο με την κείμενη νομοθεσία αναφορικά με την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ειδικότερα, σε περίπτωση που χρειάζεται να εμφανίζονται τα πρόσωπα των μαθητών σε φωτογραφίες ή βίντεο, είναι απαραίτητη η γραπτή συγκατάθεση γονέων ή κηδεμόνων.

Δείτε το έγγραφο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρύζι2410
Πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο χωρίς κίνδυνο
Το ρύζι είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες τροφικής δηλητηρίασης, με συμπτώματα όπως ναυτία, διάρροια και εμετό, τα οποία συνήθως υποχωρούν σε 24...
Πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο χωρίς κίνδυνο
κινητο
Έλεγχος ΚΤΕΟ: Πώς να δεις την ημερομηνία λήξης από το κινητό σου
Οι οδηγοί μπορούν εύκολα και γρήγορα να ενημερωθούν για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους μέσω του κινητού τηλεφώνου τους.
Έλεγχος ΚΤΕΟ: Πώς να δεις την ημερομηνία λήξης από το κινητό σου
sxizofrenia
Σχιζοφρένεια: Η ελληνική μελέτη που φέρνει στο φως ένα άγνωστο σύμπτωμα
Σημαντική ανακάλυψη έκαναν οι ερευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εντοπίζοντας τη συχνή παρουσία μανιακών συμπτωμάτων σε ασθενείς...
Σχιζοφρένεια: Η ελληνική μελέτη που φέρνει στο φως ένα άγνωστο σύμπτωμα