τεμπη ονόματα νεκρών
Εξοργιστικό περιστατικό σε σχολείο: Σύλλογος γονέων καταγγέλλει Γυμνασιάρχη ότι έσκισε λίστα με τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη

Αναβρασμός επικρατεί σε σχολείο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, μετά τις καταγγελίες μαθητών και γονέων, για τα όσα υποστηρίζουν ότι συνέβησαν την ημέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος, από την τραγωδία στα Τέμπη.

Αναλυτικά

Ενα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Καλαμαριάς την ημέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Ενώ όλη η Ελλάδα θρηνεί ακόμη για τον άδικο χαμό των 57 ανθρώπων και οι συγγενείς των θυμάτων ακόμα δεν έχουν δικαιωθεί, καταγγελίες μαθητών και γονέων αναφέρουν, ότι Γυμνασιάρχης στη Θεσσαλονίκη έσκισε τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που είχαν αναρτήσει οι μαθητές του σχολείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Γυμνασιάρχης εμπόδισε τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τη δράση που είχαν προγραμματίσει για τη «μαύρη» επέτειο και όπως υποστηρίζουν έφτασε στο σημείο να σκίσει τη λίστα που είχαν ετοιμάσει με τα ονόματα των νεκρών.

«Τέτοιες συμπεριφορές δε συνάδουν με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου και δε γίνονται ανεκτές και αποδεκτές» σημειώνουν μεταξύ άλλων οι γονείς. Μέχρι στιγμής η διεύθυνση του σχολείου τηρεί σιγή ιχθύος.

Θέση για το περιστατικό πήρε η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο διευθυντής της σχολικής μονάδας κατέκρινε τη δράση των μαθητών θεωρώντας την ασεβή και έσκισε το χαρτί με τα ονόματα των νεκρών, πήρε το πανό που έγραψαν», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

«Προσπαθούσε να δημιουργήσει μία απειλητική κατάσταση απέναντι στους μαθητές, που πήραν μία απόφαση συλλογική. Τα παιδιά ήθελαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να έχουν ένα πανό με τα ονόματα των παιδιών που χάθηκαν», σημείωσε μιλώντας στο MEGA o Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων:

«Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτή την ημέρα, γονείς και εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για απεργία. Τηρήσαμε την υπόσχεση που δώσαμε πέρσι ότι το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή.

Ήταν μια ημέρα που πλημμύρισαν όλοι οι δρόμοι της πόλης από τα συνθήματα, την οργή και την υπόσχεση ότι δε θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, αυτή τη σημαδιακή ημέρα, οι μαθητές των σχολείων της Καλαμαριάς συμμετείχαν με διαφορετικούς τρόπους και δράσεις, αποχή ή καταλήψεις, σε πολλές περιπτώσεις σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς μαθητές ανάρτησαν πανό και έγραψαν σε χαρτί τα ονόματα των νεκρών. Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας κατέκρινε τη δράση των μαθητών θεωρώντας την ασεβή και έσκισε το χαρτί με τα ονόματα των νεκρών, πήρε το πανό που έγραψαν.

Τέτοιες συμπεριφορές δε συνάδουν με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου και δε γίνονται ανεκτές και αποδεκτές. Οι δράσεις των μαθητών μας γεμίζουν με πίστη και αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι η νέα γενιά που έχει ιδανικά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάσχα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Θα περιλαμβάνει αρνί,  κατσίκι,  τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και σοκολατοειδή προϊόντα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Ευρώπη
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ
Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 10 Απριλίου 2025 στις 12:00 το μεσημέρι,...
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ