υπ_παιδειας
Υπουργείο Παιδείας: Προσδιορισμός των λειτουργικών αναγκών

Μπροστά στην ανακοίνωση της Β΄ Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών παραθέτουμε την ισχύουσα Υ.Α. για θέματα προσλήψεων στην οποία έκανε αναφορά έγγραφο του Γραφείου Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων του ΥΠΑΙΘΑ.

Σε έγγραφο του Γραφείου Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων του ΥΠΑΙΘΑ, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή στα πλαίσια Επερώτησης γίνεται αναφορά, ανάμεσα σε άλλα, στη νομοθεσία ως προς τη διαδικασία προσδιορισμού των λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες και τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αυτές γίνονται με βάση τα αρμοδίως δηλωθέντα λειτουργικά κενά, σύμφωνα με τις παρ. 1,2 και 3 του άρθρου 4 «Προσδιορισμός λειτουργικών κενών» της υπ΄αριθμ. 104627/ΓΔ5/7.8.2020 (3344 Β΄) ΥΑ, με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.» (ΦΕΚ 3344/10-8-2020), ενώ, σύμφωνα με την παρ. 4 αυτού, ο αριθμός των προς πλήρωση λειτουργικών κενών ανά κλάδο, ειδικότητα, εκπαιδευτική δομή και βαθμίδα εκπαίδευσης, εγκρίνεται με σχετική πράξη του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με βάση τις κατά την παρ.3 λειτουργικές ανάγκες, καθώς και την παρεχόμενη από το αρμόδιο όργανο έγκριση πίστωσης. 

Παρακάτω δείτε τις παραγράφους 1,2 και 3 του άρθρου 4 της Υπουργικής Απόφασης 104627/ΓΔ5/2020

Άρθρο 4

Προσδιορισμός των λειτουργικών αναγκών.

1. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε τακτά χρονικά διαστήματα και οπωσδήποτε όταν τους ζητείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσδιορίζουν τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων αρμοδιότητάς τους ανά κλάδο, ειδικότητα, εκπαιδευτική δομή και βαθμίδα εκπαίδευσης σε προσωρινούς αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου, καθώς και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

2. Οι λειτουργικές ανάγκες προσδιορίζονται και καταχωρίζονται στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. αφού ληφθούν υπόψη τα τμήματα που λειτουργούν, ο αριθμός των μαθητών κατά τάξη, τμήμα, κατεύθυνση ή άλλη ενότητα, το ωρολόγιο πρόγραμμα, η τυχόν δεύτερη ειδικότητα των εκπαιδευτικών, η δυνατότητα διδασκαλίας μαθημάτων με δεύτερη ανάθεση, οι θέσεις εκπαιδευτικών, το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που τις κατέχουν και η εξάντληση των ωρών του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών στα σχολεία που υπηρετούν ή σε σχολεία της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Οι λειτουργικές ανάγκες σε μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. προσδιορίζονται από τον αριθμό των μαθητών καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

3. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αξιολογούν τις καταχωρισμένες στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. λειτουργικές ανάγκες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αρμοδιότητάς τους και, αφού αξιοποιήσουν το σύνολο των μέσων ελέγχου που διαθέτουν, τις οριστικοποιούν, προβαίνοντας στις ενδεδειγμένες τροποποιήσεις, όπου κρίνεται σκόπιμο.

4. Ο αριθμός των προς πλήρωση λειτουργικών κενών ανά κλάδο, ειδικότητα, εκπαιδευτική δομή και βαθμίδα εκπαίδευσης εγκρίνεται με σχετική πράξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με βάση τις κατά την παρ. 3 του παρόντος λειτουργικές ανάγκες και την παρεχόμενη από το αρμόδιο όργανο έγκριση πίστωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

koronoios_maska
Ιός mpox: Aνησυχία στον ιατρικό κόσμο για τα «αόρατα» κρούσματα
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από τη Γαλλία εκτιμά τον κίνδυνο για το γενικό...
Ιός mpox: Aνησυχία στον ιατρικό κόσμο για τα «αόρατα» κρούσματα
evia-masaz
Παραπληροφόρηση και παρερμηνείες στα ΜΜΕ για τον «Καθηγητή του ΕΠΑΛ που έβαζε μαθητές να του κάνουν μασάζ»
Είναι δυνατόν να δουλεύουμε μάλαξη πάνω από τα ρούχα; Είναι δυνατόν να βρούμε τα σημεία πόνου (trigger points) πάνω σε μία κούκλα; Από την αρχαιότητα...
Παραπληροφόρηση και παρερμηνείες στα ΜΜΕ για τον «Καθηγητή του ΕΠΑΛ που έβαζε μαθητές να του κάνουν μασάζ»