κολουμπια
Το Columbia Global Center στην Αθήνα, είναι ένα από τα δέκα ερευνητικά, εκπαιδευτικά κέντρα που λειτουργούν σε όλον τον κόσμο - Στην έναρκτήρια εκδήλωση έγινε συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Κλιματική Αλλαγή

Παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση λειτουργίας του Columbia Global Center που άνοιξε πρόσφατα στην Αθήνα, ενός από τα δέκα ερευνητικά, εκπαιδευτικά κέντρα που λειτουργούν σε όλον τον κόσμο υπό το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Columbia της Αμερικής. 

Η εκδήλωση στο αμφιθέατρο Cotsen της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών Αθηνών ξεκίνησε έναν δημόσιο διάλογο για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος με μία «Σειρά Διακεκριμένων Ομιλητών». Η πρώτη αυτή συζήτηση είχε αντικείμενο τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης σε σχέση με την παγκόσμια πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και το ερώτημα κατά πόσον αποτελεί μέρος του προβλήματος ή της λύσης

κολουμπια

«Το κλίμα αλλάζει και πρέπει διαρκώς να βελτιώνουμε την ανταπόκρισή μας στην αλλαγή αυτή», ανέφερε ο πρωθυπουργός και, με αφορμή τις πυρκαγιές που εξακολουθούν να ξεσπούν, σημείωσε: «Η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει. Η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει ήδη πολύτιμες λύσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την έναρξη της λειτουργίας του Athens Columbia Global Center και σημείωσε ότι πρόκειται για «χώρο διαλόγου, μεταφοράς τεχνογνωσίας και γνώσης, που μπορούν να εφαρμοστούν για να δώσουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα».

«Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τη νέα γενιά ηγετών στην Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλαδα, Τζωρτζ Τσούνης και επεσήμανε τη σημασία της συμπερίληψης: «το να φέρνουμε κοντά ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις, προοπτικές. Είμαστε όλοι αλληλένδετοι. Αυτό είναι το ήθος που θέλουμε να προάγουμε».

 Ο κ. Τσούνης χαρακτήρισε το πανεπιστήμιο Columbia ως «φωτεινό παράδειγμα» και σημαντικό αρωγό στην προσπάθεια να έρχονται περισσότεροι φοιτητές από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, αλλά και για να πηγαίνουν περισσότεροι Έλληνες στις ΗΠΑ.

 Τον λόγο έλαβε και η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, η οποία 4,5 χρόνια πριν, από τη θέση της υπουργού Παιδείας, έθεσε τα θεμέλια για την ίδρυση του 11ου Columbia Global Center στην Ελλάδα και την Αθήνα. «Πιστεύουμε ότι έχει πολλά να δώσει η ακαδημαϊκή μας κοινότητα, αλλά και να αποκομίσει από τις συνεργασίες», σημείωσε η κα. Κεραμέως.

 «Πρόκειται για την αρχή ενός ταξιδιού και είναι μεγάλη μου χαρά που κηρύσσουμε την έναρξη του Athens Columbia Global Center», είπε από τη μεριά της η Ούαφα Ελ Σάντρ, εκτελεστική αντιπρόεδρος του Columbia Global. «Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό να φέρνουμε κοντά την έρευνα με την πράξη, ώστε να βρίσκουμε λύσεις στα πιο δύσκολα προβλήματα», τόνισε.

 «Το Κέντρο είναι μία στέγη για συνεργασίες», εξήγησε από τη μεριά του ο Στέφανος Γκαντόλφο, διευθυντής του Athens Columbia Global Center και πρόσθεσε: «Είναι ένα σπίτι για τους φοιτητές του πανεπιστημίου Columbia, αλλά και ένα σπίτι που θα φιλοξενήσει φοιτητές και από την Ελλάδα. Είναι μέρος του οράματος για τη διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων».

Ο κ. Γκαντόλφο προανήγγειλε μια σειρά εκδηλώσεων με διάφορες θεματικές, που θα αφορούν στο κλίμα, τη μετανάστευση, την υγεία, τις επιχειρήσεις, την αρχαιότητα και τις τέχνες. «Για εμάς είναι σημαντικό να βρεθούμε όλοι μαζί, για να βρούμε λύσεις από κοινού στις διεθνούς κλίμακας προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος», κατέληξε.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και πρωτεργάτρια του εγχειρήματος ως η τότε Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, η Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Columbia Wafaa El-Sadr, και ο Διευθυντής του Columbia Global Center της Αθήνας Στέφανος Γκαντόλφο. Ακολούθησε συζήτηση με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Columbia Pierre Gentine και Γιώργο Δεοδάτη, με συντονιστή τον κοσμήτορα του Columbia Business School Κωστή Μαγκλάρα, οι οποίοι ανέδειξαν μία σειρά από δυνατότητες της τεχνολογίας που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων.  

Πλήθος ακαδημαϊκών, πολιτικών, πολιτών και εκπροσώπων της τέχνης και του επιχειρηματικού κόσμου έδωσαν το παρών, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Νίκος Παπαϊωάννου, η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Μάιρα Μυρογιάννη, ο τ. Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο τ. Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας Ζώρας, ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Περικλής Μήτκας.  

Το Columbia Global Center της Αθήνας ξεκινά την παρουσία του στη χώρα μας, με στόχο την προαγωγή της γνώσης και του επιστημονικού διαλόγου, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την προσέγγιση των ακαδημαϊκών κοινοτήτων Ελλάδας και Αμερικής, ώστε να εμπλουτιστούν περαιτέρω και να δώσουν περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα μέλη τους. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ 

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xapia.jpg
Αντιβιοτικά: Αυτοί είναι οι 3 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να τα λαμβάνουμε με το παραμικρό
Αντιβιοτικά: Οι 3 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να τα παίρνουμε με το παραμικρό, σύμφωνα με γιατρό
Αντιβιοτικά: Αυτοί είναι οι 3 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να τα λαμβάνουμε με το παραμικρό
οπτικη
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείς να βρεις το μυρμήγκι σε 6 δευτερόλεπτα;
Χρειάζεται πολύ καλή παρατηρητικότητα και εξαιρετικές γνωστικές δεξιότητες για να καταφέρετε να λύσετε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείς να βρεις το μυρμήγκι σε 6 δευτερόλεπτα;