Thumbnail
Τι προβλέπει το επίμαχο ΠΔ του υπ. Παιδείας

Πως θα γίνονται οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Τι προβλέπει το επίμαχο ΠΔ του υπ. Παιδείας
 
Από τον Εβρο έως την Κρήτη και από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο απλώνεται η ακτίνα των υποχρεωτικών μεταθέσεων για το σύνολο του προσωπικού της ΠΕ και της ΔΕ σύμφωνα με το ΠΔ το οποίο βρίσκεται ήδη κάτω από το νομοτεχνικό μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας και απειλεί με βίαιη ανατροπή τη ζωή απροσδιόριστου αριθμού εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 19/5/2013 ο εκπαιδευτικός που θα βρεθεί εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή της μόνιμης κατοικιας του με υποχρεωτική μετάθεση δεν θα μπορεί να φύγει για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στις νέες ρυθμίσεις υπάγονται οι εκπαιδευτικοί που πλεονάζουν εξ ολοκλήρου στην περιοχή τους. Χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι και κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων εφόσον:
α.Δεν έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια προϋπηρεσίας και πλεονάζουν εξ ολοκλήρου στην περιοχή όπου υπηρετούν.
β.Δεν συμπληρώνουν το 60% τουλάχιστον του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου σε σχολική μονάδα ή σε ομάδα σχολικών μονάδων της ίδιας ή διαφορετικής βαθμίδας με μαθήματα της πρώτης και δεύτερης ανάθεσης, της πρώτης και δεύτερης ειδικότητας.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου το οποίο υπογράφει η Γιούλη Μανώλη, σε πρώτη φάση οι εκπαιδευτικοί καλόυνται να συνενέσουν στην υποχρεωτική μετάθεσή τους εντός της περιφέρειάς τους. Αν δεν το κάνουν τιμωρούνται με τη μετακίνησή τους σε πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων πανελλαδικής εμβέλειας. 
Οσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που μετατίθενται, όταν ισοβαθμούν σε μόρια, προηγείται ο εκπαιδευτικός που έχει δηλώσει ότι επιθυμεί τη μετάθεση, κατά σειρά προτεραιότητας, για συνυπηρέτηση συζύγων και για λόγους εντοπιότητας.
Στις κενές θέσεις στις οποίες κανείς εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να μετατεθεί μετατίθενται οι εξ ολοκλήρου υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το ΠΔ του υπουργείου Παιδείας δεν προνοεί για την περίπτωση να πλεονάζουν εκπαιδευτικοί και μετά το πέρας των πανελλαδικών μεταθέσεων. Μπορεί κανείς να φανταστεί ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της κατάστασης για τους εκπαιδευτικούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διωξεις
Εκπαιδευτικοί: Συγκέντρωση σήμερα στις 12:30 μμ στα Προπύλαια ενάντια στις διώξεις
«Πάρτε πίσω τη δυνητική αργία της συναδέλφισσάς μας Χρύσας Χοτζόγλου - Πάρτε πίσω όλα τα πειθαρχικά εναντίον των απεργών συναδέλφων μας»
Εκπαιδευτικοί: Συγκέντρωση σήμερα στις 12:30 μμ στα Προπύλαια ενάντια στις διώξεις
aeroplano
«Αερογέφυρα» επιστροφής στήθηκε για μαθητές και καθηγητές του 1ο Γυμνάσιο Ρόδου που «έμειναν» στο Όσλο
Με προσωπική παρέμβαση της υπουργού Παιδείας η Αegean έστειλε αεροσκάφος για να φέρει τους μαθητές και συνοδούς που έχασαν την πτήση στη νορβηγική...
«Αερογέφυρα» επιστροφής στήθηκε για μαθητές και καθηγητές του 1ο Γυμνάσιο Ρόδου που «έμειναν» στο Όσλο