Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»

Κυκλώπων 6, 11852 Αθήνα

τηλ. 210 3414317, 697 4143638

Αθήνα, 04 /09/2013

Θέμα : Πρόταση για άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Προέδρων με θέμα «Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης του κλάδου»

Με βάση την επιδρομή που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ στην εργαζόμενη πλειοψηφία, τους άνεργους και το λαό, την επίθεση στα κοινωνικά αγαθά της παιδείας-υγείας-περίθαλψης, το μπαράζ διαθεσιμοτήτων-απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα την επίθεση στο δημόσιο δωρεάν σχολείο και στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας.

Σε αυτή τη συγκυρία οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν ένα σκληρό, παρατεταμένο αγώνα ζωής και θανάτου για την ίδια τη ζωή τους, τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα των παιδιών τους. Σε αυτόν τον παρατεταμένο αγώνα υπάρχουν και ιδιαίτερες στιγμές αγωνιστικής έκρηξης και σύγκρουσης. Μια τέτοια στιγμή εκτιμούμε ότι μπορεί να είναι το φθινόπωρο που έρχεται. Υπάρχουν ενδείξεις που οδηγούν σε μια τέτοια εκτίμηση :

·  Η επίθεση στη β/θμια με την αύξηση ωραρίου, τις διαθεσιμότητες, τις μετατάξεις και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και η άνοδος των αγωνιστικών διαθέσεων στη βάση των καθηγητών.

·   Η συνεχιζόμενη αντίσταση των εργαζόμενων της ΕΡΤ που συγκροτεί ένα αντίπαλο πόλο συσπείρωσης γύρω από το ραδιομέγαρο και δείχνει ιδιαίτερη αντοχή.

· Η επίθεση στην υγεία, η αναστάτωση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

· Οι ομάδες εργαζομένων που βρίσκονται σε αγωνιστική τροχιά (σχολικοί φύλακες, Κατσέλης, Τσιμέντα Χαλκίδας κλπ)

· Τα καλέσματα ομοσπονδιών και σωματείων του δημοσίου για γενική απεργία διαρκείας.

· Το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας που θα ενταθεί με τα επερχόμενα νέα μέτρα, το νέο ασφαλιστικό, τους πλειστηριασμούς σπιτιών κλπ.

Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 48ωρη απεργία στις 18-19/9 και ΓΣ σε όλους τους κλάδους του δημοσίου για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

Η ΟΛΜΕ προχωρά σε ΓΣ και ολομέλεια προέδρων στις 9/9. Θυμίζουμε την απόφαση/εισήγηση του συνεδρίου της ΟΛΜΕ για απεργιακό αγώνα διαρκείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Επομένως, διαμορφώνονται προϋποθέσεις μιας γενικευμένης αναμέτρησης για την ανατροπή μνημονίων και πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού πανεργατικού μετώπου νίκης και διεξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καλέσει σε κύκλο έκτακτων ΓΣ μέχρι την Τρίτη 10/9 και σε ολομέλεια προέδρων την Πέμπτη 12/9 με θέμα «αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης». Σε περίπτωση που δεν το πράξει, ο Σύλλογός μας σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους ενεργοποιεί τον κανονισμό της ολομέλειας προέδρων που προβλέπει ότι το 1/6 των Συλλόγων δικαιούται να καλέσει ολομέλεια.

Η πρόεδρος               Η γεν. γραμματέας

Αδριανή  Προκόπη          Αιμιλία Τσαγκαράτου

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό