Με αντικείμενο την εκτίμηση των αποτελεσμάτων της συνάντησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας και τον προγραμματισμό δράσης συνεδρίασε χτες το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σε δελτίο Τύπου της, σημειώνει τα εξής: «Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, όλα τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και όλες οι παρατάξεις (εκτός από τις ΣΥΝΕΚ), συμφώνησαν ότι η συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον υπουργό δεν κινήθηκε σε θετική κατεύθυνση. Η πλειοψηφία των αιτημάτων του κλάδου απορρίφθηκε από την ηγεσία του υπουργείου.
Σε αυτά τα πλαίσια, υπήρξε κοινή θέση από όλες τις παρατάξεις (πλην των ΣΥΝΕΚ) ότι οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ για το αποτέλεσμα της συνάντησης, συσκότισαν την πραγματικότητα, ωραιοποίησαν την κυβερνητική πολιτική, την ίδια στιγμή που ο υπουργός δεν ικανοποίησε σχεδόν κανένα από τα αιτήματά μας.
Επίσης, ότι πρόκειται για δηλώσεις που έγιναν χωρίς να υπάρχει καμία εξουσιοδότηση από το ΔΣ της ΟΛΜΕ και που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την εκτίμηση που έχει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για το αποτέλεσμα της συνάντησης.
Τα λιβανίσματα αυτά στην κυβερνητική πολιτική δεν είναι καινούρια, κινούνται στην πεπατημένη του "κυβερνητικού συνδικαλισμού". Τα έχουμε ξαναδεί και ξέρουμε καλά πού οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπέβαλε την παραίτησή του», αναφέρει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.
Να σημειώσουμε ότι μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ έκανε λόγο για θετική εξέλιξη στα θέματα της διαθεσιμότητας, της αξιολόγησης και του νόμου για το νέο λύκειο (κατάργηση τράπεζας θεμάτων).
Πηγή: Ριζοσπάστης
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ