ΣΥΝΕΚ Λάρισας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

[ Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών | Αγωνιστική Συνεργασία | Ανένταχτοι Αριστεροί Καθηγητές ]

Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Λάρισας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (13.06.2015)
Με αφορμή την καταγγελία της ΕΛΜΕ για τη συγκρότηση επιτροπής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικές δοκιμασίες υποψηφίων ΤΕΦΑΑ, θέλουμε ως μέλη της παράταξης των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. να ενημερώσουμε τους εκπαιδευτικούς για ορισμένα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του σωματείου.

Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι η συγκεκριμένη καταγγελία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, Παρεμβάσεις και ΠΕΚ. Δε συναινέσαμε στην εν λόγω καταγγελία, διότι δεν πειστήκαμε για την αναγκαιότητα και το ανυστερόβουλο των προθέσεών της. Το δε κείμενο δε μας κοινοποιήθηκε ποτέ, απλά το είδαμε στο διαδίκτυο.

Συναδέλφισσες-οι,

Τη στιγμή που το εκπαιδευτικό κίνημα καλείται όχι μόνο να αγωνίζεται για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και να συμβάλλει με τις προτάσεις του στο ξερίζωμα του νεοφιλελεύθερου δόγματος που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν εγκαταστήσει στην εκπαίδευση, η μικροπαραταξιακή τακτική της ανίερης συμμαχίας των παρατάξεων ΔΑΚΕ και Παρεμβάσεων έχει περιορίσει το ρόλο της ΕΛΜΕ Λάρισας σε δικαστήριο προθέσεων και το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε γραφείο καταγγελιών για ψύλλου πήδημα, στερώντας από το συνδικάτο τη δυνατότητα και την υποχρέωση να συνεισφέρει στην εμβάθυνση της διαφάνειας σε όλη την κλίμακα της διοίκησης. Πάντα ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι σε διοικητικές αυθαιρεσίες, σε λογικές πελατοκρατίας και βολέματος, αδιαφάνειας και μεροληψίας αποφάσεων.

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις καλούν τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να πλαισιώσουν και να ενισχύσουν το συνδικάτο παλεύοντας συλλογικά για την εμπέδωση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, για να ανακτήσει η κοινωνία το υπέρτατο αγαθό, τη μόρφωση.

Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Ερμίνα Μαγαλιού, Πρόεδρος
Γιώργος Νικολαΐδης, Ταμίας
Τάσος Δημόκας, Μέλος

ΣΥΝεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ΔΕ ν.Λάρισας