πετρουνιας
Φώτο: Intime News
Έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των Αγώνων από το 1924 και μετά που κατακτάει 3 Ολυμπιακά μετάλλια στο συγκεκριμένο αγώνισμα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο χρυσός Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016 -και χάλκινος στο Τόκιο το 2021- αγωνίστηκε στον τελικό των κρίκων, ψάχνοντας για το τρίτο του Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκλήρωσε την προσπάθεια του και πήρε 15.100, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο και φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024.

Ταυτόχρονα ο «Άρχοντας των κρίκων» έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των Αγώνων από το 1924 και μετά που κατακτάει 3 Ολυμπιακά μετάλλια στο συγκεκριμένο αγώνισμα, μετά το χρυσό στο Ρίο και το χάλκινο στο Τόκιο.

Ο Πετρούνιας εκτέλεσε άρτια το πρόγραμμά του, έκανε εξαιρετική έξοδο και βαθμολογήθηκε με 15.100. Επίδοση που του έδωσε την τρίτη θέση, όντας πίσω από τους δύο εξαιρετικούς Κινέζους. Ο Γιανγκ Λιου με 15.300 κατέκτησε το χρυσό, ενώ δεύτερος ήρθε ο Τζινγκιουάν Ζόου με 15.233.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας χάρισε το πέμπτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, μετά το ασημένιο του Απόστολου Χρήστου στα 200μ. ύπτιο, το χάλκινο του Θόδωρου Τσελίδη στο τζούντο και τα χάλκινα μετάλλια των Γκαϊδατζή-Παπακωνσταντίνου και Φίτσιου- Κοντού στην κωπηλασία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πηγαίνετε διακοπές; Βγάλτε αυτές τις 5 συσκευές από την πρίζα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα