Thumbnail
ΟΙΕΛΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

[email protected]

www.oiele.gr

Αθήνα, 20/6/2015

Αριθμ. Πρωτ:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΩΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δεν πέρασαν ούτε καν 24 ώρες από την ανάρτηση του νέου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας στο opengov προς διαβούλευση και οι πρώτες πληροφορίες που λαμβάνουμε στην ΟΙΕΛΕ είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Μόλις προ ολίγου τα «Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη» ανακοίνωσαν την καταγγελία σύμβασης τριών εκπαιδευτικών, ο ένας εκ των οποίων είναι συνδικαλιστής, ενώ συνάδελφοι μας αναφέρουν ότι ανάλογες επιχειρήσεις «σκούπας» αναμένονται τις επόμενες ημέρες και σε άλλα ιδιωτικά σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εκπαιδευτικοί που απολύθηκαν συγκαταλέγονται στους πλέον έμπειρους (με 27, 25 και 12 χρόνια προϋπηρεσίας στο σχολείο αντίστοιχα!) και αγαπητούς στο σχολείο.

Είναι φανερό ότι κάποιοι σχολάρχες επιχειρούν να προλάβουν την ψήφιση του νέου σχεδίου νόμου που βάζει φρένο στις μαζικές και αναιτιολόγητες απολύσεις και προβαίνουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Και φυσικά οι πρώτοι που βρίσκονται στο στόχαστρο είναι οι εκπαιδευτικοί με κοινωνική δράση, που έχουν συμμετοχή σε κινητοποιήσεις του κλάδου, που έχουν διεκδικήσει την εφαρμογή της νομοθεσίας στο σχολείο τους καθώς και οι εκπαιδευτικοί με πολύχρονη υπηρεσία που  με το παρόν νομοθετικό καθεστώς θα απολυθούν με αστεία αποζημίωση.

Το ιδιότυπο αυτό πογκρόμ που κήρυξε εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών η ιδιοκτησία των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη και ετοιμάζονται να υιοθετήσουν και άλλα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να ανακοπεί άμεσα. Η ΟΙΕΛΕ έχει ήδη ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εμποδίσει με κάθε νόμιμο μέσο τις κατ’ ουσίαν εκδικητικές, άρα καταχρηστικές (σύμφωνα με το άρθρο 281 του Α.Κ.), καταγγελίες σύμβασης τις παραμονές ψήφισης του νομοσχεδίου και να προστατέψει  ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιδιοκτητών και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, αντιμέτωποι με το δράμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                              ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

megaro_maximou.jpg
Ποιους κοροϊδεύετε βρε λωποδύτες;
Ώστε έτσι κύριε Στουρνάρα! Δεν συμφωνείς να αρχίσουν να δίνονται πάλι τα δώρα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημοσίου!
Ποιους κοροϊδεύετε βρε λωποδύτες;
Άστεγοι στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: «Το Πάσχα νιώθω μεγαλύτερη μοναξιά» - Άστεγοι αναζητούν θαλπωρή σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό
Μέσα στη σιωπή της Μεγάλης Εβδομάδας, οι άστεγοι της Θεσσαλονίκης αναζητούν θαλπωρή σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό
Θεσσαλονίκη: «Το Πάσχα νιώθω μεγαλύτερη μοναξιά» - Άστεγοι αναζητούν θαλπωρή σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό