ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΠΑΜΕ ΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όταν η πραγματικότητα δε τους αρέσει τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Η ρήση αυτή ταιριάζει απόλυτα με τη  στάση της παράταξης της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-«Δ.ΓΛΗΝΟΣ» στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Τυφλωμένη απ’ το  αντί-ΠΑΜΕ  μένος της επιχείρησε  συνδικαλιστικό πραξικόπημα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 24ης  Σεπτέμβρη. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο Δ.Σ. για να ανατρέψει την απόφαση  της Γενικής Συνέλευσης  (Γ.Σ.) 19/9 της ΕΛΜΕ.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

Την Τετάρτη 19ης Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά με κύριο θέμα την πανεργατική απεργία. Η Γ.Σ. υπερψήφισε το πολιτικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ το οποίο ξεκάθαρα καλούσε σε συμμετοχή στην συγκέντρωση που διοργάνωνε το ΠΑΜΕ με δεκάδες σωματεία στις 10:30 π.μ. στις 26 Σεπτέμβρη στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Τη Δευτέρα 24/9 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με πρώτο θέμα συζήτησης  την  υλοποίηση των αποφάσεων της Γ.Σ. για την απεργία. Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ όμως κατέθεσε στο Δ.Σ. για ψήφιση άλλο πλαίσιο και συμμετοχή σε άλλη συγκέντρωση ( στο Πολυτεχνείο) απ’ αυτά που ψήφισε η Γ.Σ! Αν αυτό ψηφιζόταν από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, θα συνιστούσε συνδικαλιστικό πραξικόπημα, κάτι που στην ΕΛΜΕ Πειραιά δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε η ΠΑΣΚ με τη ΔΑΚΕ όταν είχαν την πλειοψηφία.

Eίναι γνωστό ότι, με βάση τα καταστατικά όλων των σωματείων, η Γ.Σ. είναι το ανώτερο όργανο του σωματείου και καμιά πλειοψηφία του Δ.Σ. δεν μπορεί να  ανατρέπει τις αποφάσεις της. Το κάθε Δ.Σ. οφείλει να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Γ.Σ, οι οποίες αλλάζουν ή τροποποιούνται  μόνο με νέα απόφαση της Γ.Σ.

Αυτές τις αυτονόητες δημοκρατικές-καταστατικές αρχές επιχείρησε. να καταστρατηγήσει στο Δ.Σ η παράταξη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Έχει κάθε δικαίωμα, ως παράταξη, να κάνει κριτική, να διαφωνήσει με την απόφαση της Γ.Σ. όχι όμως να χρησιμοποιεί το συσχετισμό του Δ.Σ. να ανατρέψει απόφαση  της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ που είναι και το ανώτερο όργανο.

Στην αγωνιώδη προσπάθεια της να ανατρέψει την απόφαση της Γ.Σ. αναμάσησε  όλες τις γνωστές συκοφαντίες ,που αραδιάζουν η κυβέρνηση, οι κυβερνητικές παρατάξεις, η Διοίκηση, ο αστικός τύπος  για να πλήξουν το συνδικαλιστικό κίνημα (σ.κ). Έθεσε για πρώτη φορά θέμα  απαρτίας των Γ.Σ.( ανοίγοντας το δρόμο στις ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ να μπλοκάρουν τις Γ.Σ. με πρόσχημα κάθε φορά την απαρτία) και έφτασε να δήλωσε «έχουμε ευθύνη που συμμετείχαμε σ΄ αυτή την παρωδία»!  Όμως ούτε στη Συνέλευση ,ούτε ποτέ στο παρελθόν  έθεσε τέτοιο θέμα όταν υπερψηφιζόταν το δικό της πλαίσιο ή το πλαίσιο της ΟΛΜΕ.

Μετά την αποφασιστικότητα των εκλεγμένων με την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ( το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ), την άρνηση του προέδρου να θέσει σε ψηφοφορία πρόταση που αντίκειται στο καταστατικό, αφού παραβίαζε απόφαση Γ.Σ, και την απροθυμία των άλλων παρατάξεων να συναινέσουν τελικά στο πραξικόπημα ,η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εξέδωσε ανακοίνωση που εμφανίζει την ΕΛΜΕ να συμμετέχει στη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο! Γράφει στο κάλεσμά της « προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ 11:00 Πολυτεχνείο στο μπλοκ της ΕΛΜΕ Πειραιά». Πονηρή μεν η διατύπωση, αλλά ξεκάθαρο το καπέλωμα της ΕΛΜΕ και   πλαστογραφία του τίτλου της. Παρουσιάζει το μπλοκ της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ως μπλοκ της ΕΛΜΕ!

Βέβαια υπάρχει εξήγηση για την αντιδημοκρατική-αντικαταστατική στάση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και την προσπάθειά της να ανατρέψει  πάση θυσία την απόφαση της Γ.Σ. για να σύρει την ΕΛΜΕ στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: να χτυπηθεί, να αποδυναμωθεί με κάθε τρόπο το ΠΑΜΕ. Μετά απ’ αυτά έχει και το θράσος να μας κάνει μαθήματα ενότητας και συνδικαλιστικής δεοντολογίας.

Πρώτοι εμείς, το ΠΑΜΕ θέλουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις Γ.Σ, στις κινητοποιήσεις του σωματείου, αλλά τα προβλήματα μαζικότητας  δεν πρέπει σταθούν εμπόδιο και να ακυρώσουν τη λειτουργία και τη δράση της ΕΛΜΕ ( πολλές αποφάσεις της ΕΛΜΕ πάρθηκαν με  ανάλογη μαζικότητας Γ.Σ.) και κυρίως δεν μπορούν να αποτελέσουν  άλλοθι  για οποιανδήποτε πλειοψηφία του Δ.Σ. να καταστρατηγεί  τις αποφάσεις της Γ.Σ. και το καταστατικό.

Επιτροπή ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Πειραιά

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7