Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης                                                      Θεσ/νίκη  02/10/12

Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622                                            Προς : Δ/νσεις

Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698                                      Σχολεία http://aelmethe.blogspot.com                                              Περιφέρεια

Κυβερνητικός συνδικαλισμός

Το ΔΣ της Α΄Ε.Λ.Μ.Ε. – Θ καταγγέλλει ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ γιατί διέλυσαν τη Γενική Συνέλευση προέδρων , προκειμένου να μην παρθεί απόφαση ενάντια στην αξιολόγηση.

Στις 19/9/2012 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ και το παραπάνω ψήφισμα κατατέθηκε προς ψήφιση από πολλούς εκπροσώπους των ΕΛΜΕ όλης της χώρας.

Το ψήφισμα αυτό είχε καταψηφιστεί από τις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (4/9/2012), παρά το γεγονός ότι αποτελούσε απόφαση και του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ .

Πριν την κρίσιμη ψηφοφορία τα 3 μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος) αποχώρησαν, καλώντας σε αποχώρηση και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΚΕ, ώστε να δημιουργηθεί τεχνητή έλλειψη απαρτίας και να μην περάσει το ψήφισμα. Την ίδια στάση είχε και η ΠΑΣΚ.

Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ βάζει πλάτη για να περάσει η αξιολόγηση! Την ώρα μάλιστα, που το Υπουργείο Παιδείας, προσπαθεί να αποσπάσει την συναίνεση των εκπαιδευτικών, μέσα από το γνωστό «ερωτηματολόγιο».

Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ είναι με την «αξιολόγηση», δηλαδή με τις απολύσεις, το σχολείο της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών, το διευθυντή μάνατζερ, του σχολείου που θα κρατάει τα παιδιά μακριά από τη γνώση και τη μόρφωση.

Την ίδια τύχη βέβαια είχε και το δεύτερο ψήφισμα που είχε κατατεθεί από πολλές ΕΛΜΕ και αφορούσε την στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και όλων των Εφαρμοστικών Νόμων. Ψήφισμα που επίσης είχε καταψηφιστεί στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (4/9/2012) από ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, αλλά και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ ).

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να διαχωρίσουν την θέση τους από αυτές τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Να πάρουν την οργάνωση του αγώνα στα δικά τους χέρια και να ακυρώσουν στην πράξη την αξιολόγηση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                          O Γραμματέας

Αγγαθαγγέλου Νίκος                                             Τσιρανίδης Γεώργιος

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης                                                      Θεσ/νίκη  03/10/12

Άμεση κάλυψη εκπαιδευτικού προσωπικού

Το ΔΣ της  Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. – Θ σας ενημερώνει ότι σε ΕΠΑ.Λ/ΕΠΑ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε. μας λειτουργούν εργαστήρια με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας. Γι’ αυτό το λόγο και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται να υπάρχουν επιπλέον εκπαιδευτικοί μέσα στην αίθουσα του εργαστηρίου, με βάση το μαθητικό δυναμικό, για την προστασία και τη ασφάλεια των μαθητών, πέρα από τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό σκοπό.

Λόγω έλλειψης όμως εκπαιδευτικού προσωπικού δε γίνεται να λειτουργήσουν τα εργαστήρια, για κάποια τμήματα ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα την απώλεια διδακτικών ωρών.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την άμεση κάλυψη του εκπαιδευτικού προσωπικού, σύμφωνα με τα κενά που δόθηκαν από τις σχολικές μονάδες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7