ΕΛΜΕ Χανίων

Συναδέλφισσες/-οι,

Η ΕΛΜΕ Χανίων έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία του νομού μας και έχοντας γίνει αποδέκτης αιτημάτων από συλλόγους διδασκόντων, καταγγέλλει την πολιτική αδιοριστίας του υπουργείου Παιδείας για μια ακόμη σχολική χρονιά.

Είμαστε στα μέσα του Νοέμβρη και οι διδακτικές ώρες που χάνονται σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού είναι δεκάδες. Κενά που διατηρούνται από την αρχή του σχολικού έτους και δεν προέκυψαν λόγω έκτακτων αναγκών. Σε απομακρυσμένα σχολεία οι μαθητές εξακολουθούν να έχουν τετράωρο ή πεντάωρο ημερήσιο πρόγραμμα, ενώ υπάρχουν και σχολεία που δε διδάσκονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

Η πολιτική των περικοπών ιδίως τα χρόνια των μνημονίων έχει οδηγήσει την εκπαίδευση σε ασφυκτική κατάσταση. Όταν η επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου είναι να καλύπτει τα κενά με συναδέλφους που συμπληρώνουν το ωράριό τους σε τρία ή τέσσερα σχολεία, το αποτέλεσμα είναι συνάδελφοι λάστιχο και σχολεία που υπολειτουργούν.

Ως σωματείο έχουμε κατ’ επανάληψη διεκδικήσει μαζικούς και μόνιμους διορισμούς συναδέλφων, για να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων. Είναι τουλάχιστον κοροϊδία από την πλευρά του υπουργείου να δημοσιεύει Νοέμβρη μήνα εγκύκλιο μόνιμων διορισμών, ανθρώπων που θα ‘πρεπε να έχουν διοριστεί από το 2008(!) ως επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Διορισμοί, μάλιστα, ελάχιστοι και κανένας στις πολυπληθείς ειδικότητες.

• Απαιτούμε μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα, όλων των ειδικοτήτων.
  • Άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών, πλήρους ωραρίου, για να καλυφθούν τα τρέχοντα κενά .

Για να μην τελειώσει μια ακόμα χρονιά με χιλιάδες ώρες χαμένες για τους μαθητές.

Το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για μας είναι και θα είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά, σε όποια βαθμίδα εκπαίδευσης κι αν φοιτούν, όποια κι αν είναι η ταξική, εθνική και θρησκευτική τους προέλευση.

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΡΑ!!!

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ