Thumbnail
Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικό – Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου Φώτη Μαντζώρο κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου 2019. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στο συναδέλφο και την αταλάντευτη δέσμευσή του στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας  στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων. 

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό.  Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα –μεταναστόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας από το σχολείο και θα συνεχίσει να παλεύει για την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στο δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση,  τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα με την απουσία σοβαρού εκπαιδευτικού σχεδιασμού και χωρίς την απαραίτητη στήριξη και εξασφάλιση υποδομών δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν άλλοθι για την ύπαρξη ή ενδυνάμωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με αποφάσεις τους το συνάδελφο και να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του αλλά και κάθε ξενοφοβική στάση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδί
Έρευνα: Τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο στη φύση έχουν καλύτερη ψυχική υγεία
Η πρωτοποριακή μελέτη διαπίστωσε ότι τα οφέλη ήταν ισχυρότερα για τα παιδιά από νοικοκυριά χαμηλότερου εισοδήματος
Έρευνα: Τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο στη φύση έχουν καλύτερη ψυχική υγεία