Εκλογές αιρετών
Και η εκλογοαπολογιστική συνέλευση τη Δευτέρα 13/12 στις 16:00 στη μεγάλη αίθουσα στον 4ο όροφο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

Η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με οδηγίες για τις επερχόμενες εκλογές

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από δύο χρόνια πραγματοποιούνται οι προβλεπόμενες από το καταστατικό εκλογές στο σωματείο μας. Γίνονται με πάρα πολλά εμπόδια αφού οι ΔΔΕ και το Υπουργείο δεν χορήγησαν συνδικαλιστική άδεια στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμμετάσχουν στην Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου. Γι’ αυτόν το λόγο αναγκαζόμαστε να κάνουμε την Εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση σε διαφορετικό χρόνο απ’ ότι τις εκλογές (κατά κανόνα η άδεια δινόταν για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση και η διαδικασία των εκλογών ξεκινούσε μετά το μεσημέρι). Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την ύπαρξη του σωματείου, για τη συλλογική οργάνωση και δράση που είναι απαραίτητες, για τη δυνατότητα κάλυψης των συναδέλφων και για τις αποφάσεις που θα πάρει. Είναι λοιπόν απαραίτητο και επιτακτικό να συμμετέχουμε μαζικά σε όλες τις διαδικασίες, και στην Εκλογοαπολογιστική συνέλευση και στις εκλογές.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  • Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα ή αντίστοιχο έγγραφο.

  • Η συνδρομή ορίζεται στο ποσό των 15 ευρώ για όλους. Η απόδειξη θα αποτελεί βεβαίωση μέλους της Α΄ ΕΛΜΕ και θα συνοδεύεται από την Κάρτα ΟΛΜΕ. Προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής, είναι χρήσιμη η συγκέντρωση συνδρομών πριν τη μέρα των εκλογών. Παραλαβή ποσού συνδρομών ατομικά ή ανά σχολείο γίνεται σε συνεννόηση με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Η παραλαβή της συνδρομής μπορεί να γίνει στα σχολεία.

  • Σε όσους έχει γίνει παρακράτηση της συνδρομής τους από άλλη Ε.Λ.Μ.Ε., είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ κατάθεση βεβαίωσης αποδοχών, όπου θα αναγράφεται η παρακράτηση.

  • Υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι 7-12-21, στα γραφεία της ΕΛΜΕ ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΜΕ ή σε συνεννόηση με το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.

  • Παρακαλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων να μην προγραμματίσουν εκδηλώσεις την παραπάνω ημερομηνία.

 

  • Στη συνέλευση και στις εκλογές προσερχόμαστε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, τήρηση αποστάσεων).

  • Προκειμένου να μη δημιουργηθεί συνωστισμός κατά την εκλογική διαδικασία, οι συνάδελφοι των σχολείων της ΔΔΕ Ανατολικής θα μπαίνουν από την κύρια είσοδο του κτιρίου, ενώ οι συνάδελφοι της ΔΔΕ Δυτικής θα μπαίνουν από την δεύτερη είσοδο που είναι λίγα μέτρα πιο κάτω.

  • Επίσης θα λειτουργούν περισσότερα από δύο εκλογικά τμήματα.

  • Τα τραπεζάκια των παρατάξεων θα βρίσκονται έξω από το κτίριο.

  • Για την αποφυγή συνωστισμού στα ταμεία, οι συνάδελφοι μπορούν να μαζεύουν τις συνδρομές ανά σχολείο και να τα καταθέσουν την ημέρα της Εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης στις 13/12 ή να επικοινωνούν με τα μέλη του ΔΣ νωρίτερα από τις 14/12.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutikoi
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
Καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι στην προσχολική εκπαίδευση – Συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας σε πρόγραμμα Erasmus+
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
tempi
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων
Nέο ηχητικό ντοκουμέντο με μητέρα επιζώντα να καλεί στο «112»
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων