ΘΕΜΑ: Προκήρυξη δύο (2) διαγωνισμών ανάδειξης τεσσάρων (4) υποτρόφων, για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, ακαδημαϊκού έτους 2012-2013, από τα έσοδα του κληροδοτήματος «ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΕΛΛΙΟΥ», που υπάγεται στην Άμεση Διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τους όρους της από 9-12-1835 ιδιόγραφης διαθήκης του Κων/νου Βέλλιου,
2. Τις διατάξεις του α.ν. 1365/1938 ( ΦΕΚ Α΄ 324),
3. Τις διατάξεις του άρθρ. 38 του ν. 4182/2013 (ΦΕΚ 185 Α΄),
4. Τις διατάξεις του β. δ. της 5-9-1940 (ΦΕΚ Α΄290),
5. Την υπ’ αριθμ. 7565/2004 απόφαση του Εφετείου Αθηνών,
6. Την υπ’αριθμ.10/17-6-2013 Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εθνικών Κληροδοτημάτων
7.Το π.δ. υπ’ αριθμ.119/25-6-2013 (ΦΕΚ Α΄153) «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».
8.Το π.δ. υπ’αριθμ.118/25-6-2013 (ΦΕΚ Α΄152) «Ίδρυση Υπουργείου…και μετονομασία… Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».
Αποφασίζουμε
Προκηρύσσουμε δύο (2) διαγωνισμούς σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος ΚΩΝ. ΒΕΛΛΙΟΥ για την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων υποτρόφων πτυχιούχων των Πανεπιστημίων της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Οι ανωτέρω πτυχιούχοι πρέπει να παρουσιάζουν οικονομική αδυναμία.
Από τις ανωτέρω θέσεις η μία (1) θέση που είναι για καταγόμενους από τη Βλάστη Ν. Κοζάνης και η μία (1) για καταγόμενους από τη Νέα Πέλλα Αταλάντης Φθιώτιδας δίνονται με τον πρώτο (1ο) διαγωνισμό. Σε περίπτωση που προσέρχονται μέχρι ένας (1) υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία, ο διαγωνισμός για τις δύο (2) αυτές θέσεις παραλείπεται.
Οι υπόλοιπες δύο (2) θέσεις μαζί με τις κενές του πρώτου διαγωνισμού (εάν τυχόν η μία ή και οι δύο θέσεις δε δοθούν σύμφωνα με τα προηγούμενα), συμπληρώνονται με δεύτερο (2ο) διαγωνισμό που γίνεται μεταξύ των καταγόμενων από τη Μακεδονία στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και οι καταγόμενοι από τη Βλάστη Ν. Κοζάνης και τη Νέα Πέλλα Αταλάντης Φθιώτιδας. Μεταξύ ισόβαθμων κατά το διαγωνισμό αυτό, προτιμώνται οι καταγόμενοι από τη Βλάστη Ν. Κοζάνης, τη Νέα Πέλλα Αταλάντης Φθιώτιδας, την Καστοριά και τη Σιάτιστα.
Οι προαναφερόμενοι διαγωνισμοί θα γίνουν στην Αθήνα και ώρα 08.00 στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εφόσον οι κατάλληλες για τη διενέργεια του διαγωνισμού αίθουσες είναι διαθέσιμες, διαφορετικά σε γειτονικά Εκπαιδευτήρια και από Εξεταστική Επιτροπή που ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρ. 8 και 9 του β.δ. της 5-9-1940.
Ειδικότερα:
Α) Ο πρώτος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 1 Ιουλίου 2014, ημέρα Τρίτη.
Β)Ο δεύτερος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου 2014, ημέρα Πέμπτη.
Οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτά:
α) στην Έκθεση και
β)σε ένα ακόμη μάθημα, (όπως αυτά ορίστηκαν από τα οικεία Τμήματα των Πανεπιστημίων), ως εξής:
1) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Θεολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη, Γενική Εκκλησιαστική Ιστορία Β΄, Χριστιανική Ηθική.
2) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Χριστιανική Αγωγή, Κοινωνική Ηθική, Κανονικό Δίκαιο.
3) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Νομικής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ποινικό Δίκαιο-Ποινική Δικονομία, Ενοχικό Δίκαιο, Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
4) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μικροοικονομική Ι & ΙΙ, Μακροοικονομική Ι & ΙΙ, Οικονομετρία.
5) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Σχεδιασμός & Ανάλυση της Δημόσιας Πολιτικής, Θέματα Πολιτικής Θεωρίας, Θεωρία Ευρωπαϊκής Ένωσης.
6) Οι πτυχιούχοι της Ιατρικής Σχολής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Παθολογική Κλινική, Χειρουργική Κλινική, Παθολογική Φυσιολογία Ι & ΙΙ.
7) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Οδοντιατρικής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Προσθετική, Περιοδοντολογία, Στοματολογία.
8) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φαρμακευτικής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Φαρμακευτική Χημεία, Φαρμακογνωσία, Φαρμακευτική Τεχνολογία.
9) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Νοσηλευτικής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Παθολογία ΙΙ, Διοίκηση Νοσ/τικών Υπηρεσιών, Παιδιατρική Νοσηλευτική.
10) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φιλολογίας
Πρόγραμμα Ειδίκευσης: Αρχαία Ελληνική Φιλολογία, θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Αρχαία Ελληνικά, Πεζό Λατινικό Κείμενο, Αρχαία Ελληνική Γραμματολογία.
Πρόγραμμα Ειδίκευσης: Λατινική Φιλολογία, θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Πεζό Αρχαίο Ελληνικό Κείμενο, Λατινικά, Λατινική Γραμματολογία.
Πρόγραμμα Ειδίκευσης: Νεοελληνική Φιλολογία, θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Κρητική Λογοτεχνία της Αναγέννησης (1570-1669), Νεοελληνική Πεζογραφία 1880-1920, Θεωρία Λογοτεχνίας.
Πρόγραμμα Ειδίκευσης: Γλωσσολογία (Θεωρητική - Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία), θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Σημασιολογία-Πραγματολογία, Σύνταξη, Κοινωνιογλωσσολογία.
Πρόγραμμα Ειδίκευσης: Βυζαντινή Φιλολογία, Αγιολογία: Βίος Αγίου Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης, Ιστοριογραφία: Γεωργίου Ακροπολίτη, Χρονική Συγγραφή, Γραμματολογία: Περίοδος Κομνηνών
Πρόγραμμα Ειδίκευσης: Λαογραφία, θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Θεωρητική Λαογραφία, Λαϊκός Πολιτισμός, Νεωτερική Λαογραφία.
11) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Α) Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, θα εξεταστούν ως εξής:
α) Κλάδος: Προϊστορική Αρχαιολογία: Η Προϊστορία του Αιγαίου θα εξεταστούν στα εξής:Νεολιθικός Πολιτισμός & Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (Πρωτοελλαδικά – Πρωτοκυκλαδικά – Πρωτομινωϊκά), Η Μέση Εποχή του Χαλκού (Μεσοελλαδικά – Μεσοκυκλαδικά – Παλαιοανακτορική περίοδος), Η Ύστερη Εποχή του Χαλκού (Μυκηναϊκή Ελλάς – Νεοανακτορική περίοδος).
β) Κλάδος: Κλασσική Αρχαιολογία (1100-30 π.Χ.) θα εξεταστούν στα εξής: Αρχιτεκτονική, Γλυπτική, Αγγειογραφία.
γ) Κλάδος Βυζαντινής Αρχαιολογίας (Παλαιοχριστιανική και Βυζαντινή Τέχνη από 300-1453 μ.Χ.) θα εξεταστούν στα εξής: Αρχιτεκτονική, Μνημειακή Ζωγραφική, Μικροτεχνία.
δ) Κλάδος Ιστορίας της Τέχνης θα εξεταστούν στα εξής: Ευρωπαϊκή Τέχνη 13ος- 17ος αιών., Ευρωπαϊκή Τέχνη 18ος – 20ος αι., Νεοελληνική Τέχνη 18ος – 20ος αι.
Β) Τομέας Ιστορίας θα εξεταστούν ως εξής:
α) Κλάδος Ιστορίας Ελληνικής & Ρωμαϊκής Αρχαιότητας θα εξεταστούν στα εξής: Αρχαία Ελληνική Ιστορία 1.125 π.Χ-336 π.Χ., (Πολιτική, Πολιτειακή, Κοινωνική), Αρχαία Ελληνική Ιστορία 336 π.Χ.-146 π.Χ. (Πολιτική, Πολιτειακή, Κοινωνική), Ρωμαϊκή Ιστορία έως το 323 μ.Χ (Πολιτική, Πολιτειακή, Κοινωνική).
β) Κλάδος Βυζαντινής Ιστορίας θα εξεταστούν στα εξής: Βυζαντινή Αυτοκρατορία (324-610 μ.Χ.), Βυζαντινή Αυτοκρατορία (610-1081 μ.Χ.), Βυζαντινή Αυτοκρατορία (1081-1453 μ.Χ.)
γ) Κλάδος Ιστορίας Νέου Ελληνισμού (13ος αιών.-Ελλην. Επανάσταση) θα επιλέξουν μία (1) από τις παρακάτω ενότητες: Ιστορία Τουρκοκρατούμενου Ελληνισμού, Ιστορία Βενετοκρατούμενου Ελληνισμού, Νεώτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία 16ος -18ος αι.
δ) Κλάδος Ευρωπαϊκής Ιστορίας θα επιλέξουν μία (1) από τις παρακάτω ενότητες: Μεσαιωνική Ιστορία (8ος-15ος αι.), Νεώτερη Ευρωπ. Ιστορία (16ος-18ος αι.), Νεώτερη & Σύγχρονη Ευρωπ. Ιστορία (19ος – 20ος αι.)
ε) Κλάδος Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας θα επιλέξουν μία (1) από τις παρακάτω ενότητες: Νεώτερη Ελλην. Ιστορία (19ος αι.), Σύγχρονη Ελλην. Ιστορία (20ος αι.), Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία.
13) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Αρχαία Φιλοσοφία Α΄ (Προσωκρατικοί-Σωκράτης-Πλάτων), Γενική Διδακτική, Εξελικτική Ψυχολογία.
14) Οι πτυχιούχοι του Προγράμματος Ψυχολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Εξελικτική Ψυχολογία, Κοινωνική Ψυχολογία – Δυναμική της Ομάδας Ι και ΙΙ, Μεθοδολογία Επιστημονικής Έρευνας- Στατιστική στην Ψυχολογία.
15) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας θα εξεταστούν ως εξής:
Α) Τομέας Λογοτεχνίας – Πολιτισμού θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Θεωρία του Πολιτισμού, Αμερικανική Λογοτεχνία 19ος & 20ος αι., Αγγλική Λογοτεχνία 19ος – 20ος αι.
Β) Τομέας Γλώσσας – Γλωσσολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Διαπολιτισμική Επικοινωνία, Μεθοδολογία της Διδασκαλίας της Αγγλικής, Λογοτεχνική Μετάφραση.
16) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Γαλλική Λογοτεχνία, Ιστορία Γαλλικού Πολιτισμού, Διδακτική της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας.
17) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Γερμανική Γλώσσα, Γερμανική Γλωσσολογία, Γερμανική Λογοτεχνία.
18) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ιταλικό Θέατρο, Ιταλική Λογοτεχνία του 20ου αιώνα, Εισαγωγή στη Μεθοδολογία της Έρευνας.
19) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ισπανική Γλώσσα, Ισπανική Ποίηση, Ισπανοαμερικάνικη Πεζογραφία.
20) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ευρωπαϊκή Δραματολογία Α και Β , Ιστορία του Ευρωπαϊκού Θεάτρου Α, Β, Ελληνικό Θέατρο Νεωτέρων Χρόνων Α, Β .
21) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Συνοπτική Ιστορία ΙΙ, Πολιτισμική και Μουσική Ανθρωπολογία, Βυζαντινή Μουσικολογία.
22) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών θα επιλέξουν ένα (1) από παρακάτω μαθήματα: Τουρκική Γλώσσα, Ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Σύγχρονης Τουρκίας, Γεωπολιτική της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας.
23) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φυσικής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Φυσική ΙΙΙ και ΙV, Μηχανική Ι και ΙΙ, Πυρηνική Φυσική.
24) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Χημείας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Επιστήμη Πολυμερών, Φαρμακοχημεία, Φυσικοχημεία VΙ.
25) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μαθηματικών θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ανάλυση, Μαθηματική Στατιστική, Άλγεβρα.
26) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Βιολογίας:
Α΄ Κλάδος θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μοριακή Βιολογία, Βιοχημεία, Γενετική.
Β΄ Κλάδος θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Οικολογία, Ζωολογία Ι, Ζωολογία ΙΙ.
27) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ορυκτολογία, Εισαγωγή στη Γεωλογία, Γεωμορφολογία.
28) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Θεωρία Υπολογισμού, Δίκτυα Επικοινωνιών Ι, Λειτουργικά Συστήματα.
29) Οι πτυχιούχοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Θεωρίες της Αγωγής, Λογοτεχνία για παιδιά και νέους, Διδακτική των Μαθηματικών.
30) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Παιδαγωγική της διδασκαλίας Ι, ΙΙ & Παιδαγωγική της διδασκαλίας ΙΙΙ, ΙV, Εξελικτική Ψυχολογία Ι, ΙΙ, Ελληνική Ιστορία 19ου αι..
31) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ψυχολογία της επικοινωνίας, Σύγχρονη Τεχνολογία και ΜΜΕ, Σύγχρονη Κοινωνία και ΜΜΕ.
32) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Φιλοσοφία Επιστήμης ΙΙ, Επιστημονική Επανάσταση, Τεχνική Νοημοσύνη.
33) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μεθοδολογία Επιστήμης Έρευνας, Προπονητική, Εργοφυσιολογία.
34) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ρωσική Λογοτεχνία 19ου αι., Βυζάντιο και Σλαβικός Κόσμος, Παλαιοσλαβική Γλώσσα.
Οι πτυχιούχοι των Πολυτεχνικών Σχολών θα εξεταστούν ανά Σχολή ως εξής:
1) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός, Σχεδιασμός Αστικών Υπαίθριων Δημόσιων Χώρων, Θεωρία και Κριτική της Αρχιτεκτονικής, Αστική Σύνθεση.
2) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μηχανική των Ρευστών, Στατική ΙΙ, Εδαφομηχανική Ι, Οδοποιϊα Ι.
3) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μηχανές Εσωτερικής Καύσης Ι, Μηχανική Ρευστών Ι, Κατεργασίες Ι, Στοιχεία Μηχανών Ι.
4) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ηλεκτρομαγνητικό Πεδίο και Κυκλώματα, Αρχιτεκτονική και Λειτουργικά Συστήματα Υπολογιστών, Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, Δίκτυα Υπολογιστών .
5) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Χημικών Μηχανικών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ανάλυση Συστημάτων Χημικής Μηχανικής, Χημεία, Ανώτερα Μαθηματικά, Μηχανική Χημικών Διεργασιών Ι.
6) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Αρχές Γεωπληροφορικής και Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών, Ανώτερη Γεωδαισία, Γεωγραφία και Ανάλυση Χώρου, Σχεδιασμός Συγκοινωνιακών Έργων, Τεχνική Υδρολογία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων.
7) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών θα εξεταστούν σε ένα από τα παρακάτω μαθήματα: Εξαγωγική Μεταλλουργία, Μεταλλογνωσία, Εκμετάλλευση Μεταλλείων.
8) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Αντοχή Πλοίου, Μελέτη & Εξοπλισμός Πλοίου Ι, Υδροστατική Ι, Εγκαταστάσεις Πρόωσης.
9) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μαθηματικά Ι, Μαθηματικά ΙΙ, Φυσική ΙΙ (Ηλεκτρομαγνητισμός Ι), Φυσική ΙV (Κβαντομηχανική Ι), Μηχανική ΙΙ (Παραμορφώσιμο Στερεό).
Οι πτυχιούχοι των Γεωπονικών Σχολών θα εξεταστούν ανά Τμήμα ως εξής:
1) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Γενική Γεωργία, Γενική Δενδροκομία, Γενική Φυτοπαθολογία, Γενική & Συστηματική Γεωργική Εντομολογία.
2) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Φυσιολογία Θρέψεως, Εκτροφή Μηρυκαστικών, Υδροβιολογία, Φυσιολογία Αγροτικών Ζώων.
3) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μοριακή Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Γενετική, Βιοχημεία.
4) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μηχανική Τροφίμων, Μικροβιολογία Τροφίμων, Χημεία Τροφίμων, Αρχές Διατροφής του Ανθρώπου, Ποιοτικός Έλεγχος και Υγιεινή Τροφίμων.
5) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Γεωργική Οικονομική, Αγροτική Πολιτική, Αγροτική Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στη Στατιστική.
6) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Γενική Εδαφολογία – Λιπασματολογία, Ελκυστήρες - Γεωργικά Μηχανήματα, Θερμοκηπιακές Κατασκευές, Γενική Υδραυλική.
Οι πτυχιούχοι του Πάντειου Πανεπιστημίου θα εξεταστούν ανά Τμήμα ως εξής:
1) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ευρωπαϊκή Ιστορία Νεότερων Χρόνων, Πολιτική Επιστήμη Ι, Πολιτική Επιστήμη ΙΙ, Ιστορία Ελληνικού Κράτους.
2) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: ΕΞ.Β΄ ‘Διεθνείς Σχέσεις Ι’, ΕΞ.Δ΄ ‘Διεθνές Δίκαιο ΙΙ’, ΕΞ.Α΄ ‘Εισαγωγή στις Μεθόδους των Κοινωνικών Επιστημών’, ΕΞ.Β΄ ‘Πολιτική Οικονομία ΙΙ’.
3) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: ΕΞ.Η΄ ‘Περιφερειακός Προγραμματισμός’, ΕΞ.Ε΄ ‘Μέθοδοι Περιφερειακής Ανάλυσης’, ΕΞ.Ε΄ ‘Δημοσιονομική Θεωρία & Πολιτική Ι’, ΕΞ.Γ΄ ‘Οικονομική Ανάπτυξη Ι’.
4) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Κοινωνιολογίας θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: ‘Μέθοδοι και Τεχνικές της Κοινωνιολογικής Έρευνας Ι. Η Ποσοτική Προσέγγιση’, Κοινωνική Θεωρία Ι (Κλασσικοί Κοινωνιολόγοι), Αρχές Κοινωνιολογίας Ι, Οικονομία και Κοινωνία στην Ελλάδα του 19 αι..
5) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Κοινωνιολογία των Μέσων, Ποιοτικές Μέθοδοι Επικοινωνιακής Έρευνας, Εισαγωγή στη Διεθνή Πολιτική, Αισθητική των Μέσων.
6) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Εισαγωγή στην Οργάνωση και τη Δυναμική της Κοινωνίας, Εισαγωγή στην Κοινωνική Πολιτική, Εισαγωγή στις Ποιοτικές Ερευνητικές Μεθόδους, Ιστορία της Κοινωνικής Πολιτικής Ι.
7) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ανθρωπολογία της Σύγχρονης Ελλάδας, Σύγχρονη Ανθρωπολογική Θεωρία, Μεθοδολογία της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ανθρωπολογικές Θεωρίες της Οικογένειας και της Συγγένειας.
8) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ψυχολογίας θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Κοινωνικές Αναπαραστάσεις, Μέθοδοι Έρευνας στην Κλινική Ψυχολογία, Ψυχοπαθολογία του Ενήλικα, Κοινωνική και Πολιτική Ψυχολογία.
9) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Συνταγματικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο, Αστικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο.
Οι πτυχιούχοι του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου θα εξεταστούν ανά Τμήμα ως εξής:
1) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης της Οικιακής Οικονομίας, Μακροοικονομία, Διαχείριση Περιβάλλοντος, Ιστορία του Πολιτισμού, Οικονομικά της Οικογένειας.
2) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Βιοχημεία Ι, Βιοχημεία ΙΙ, Χημεία Τροφίμων, Διατροφή και Δημόσια Υγεία, Κλινική Διατροφή Ι, Κλινική Διατροφή ΙΙ.
3) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Γεωγραφίας θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Βασικές έννοιες ανθρωπογεωγραφίας, Φυσική Γεωγραφία, Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών, Χωροταξία.
4) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Βάσεις Δεδομένων, Δίκτυα Υπολογιστών Ι, Δικτυακά και Κατανεμημένα Συστήματα, Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα.
Η βαθμολογική κλίμακα είναι 0-20. Επιτυχών θεωρείται εκείνος ο οποίος συγκεντρώνει μέσο όρο βαθμολογίας και στα δύο μαθήματα τουλάχιστον δεκατέσσερα (14). Σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται δημόσια κλήρωση.
Ένσταση κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού επιτρέπεται εντός πέντε (5) ημερών από την ημέρα τοιχοκόλλησης του πρακτικού έκδοσης αποτελεσμάτων. Αναθεώρηση γραπτών δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Η διάρκεια της υποτροφίας είναι μέχρι ένα (1) έτος, ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών, εφόσον επαρκούν τα έσοδα του κληροδοτήματος και η πορεία των σπουδών στην αλλοδαπή είναι πολύ καλή.
Το ποσό της υποτροφίας είναι χίλια (1000) Ευρώ το μήνα. Η υποτροφία αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 και η καταβολή της αρχίζει από την έναρξη των σπουδών εντός του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν από την 31η Μαρτίου 2014 και το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από την ημέρα που έχει οριστεί για τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού δηλ. μέχρι και τις 10 Ιουνίου 2014, ημέρα Τρίτη:
1) Να υποβάλλουν, κατά τις εργάσιμες ημέρες, τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ένα από τα παρακάτω γραφεία:
--Στο Γραφείο Κληροδοτημάτων (αριθ. γραφ. 2045, 2ος όροφος) κατά τις ώρες υποδοχής του κοινού 12.00-15.00. ή
--Στο Γραφείο Πρωτοκόλλου (αριθ. γραφ. 0103, στο ισόγειο) κατά τις ώρες υποδοχής του κοινού 09.00-15.00.
2) Να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά ταχυδρομικά, το αργότερο μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (με αντίστοιχη σφραγίδα ταχυδρομείου) με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά στην εξής ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δ/νση Διοικητικού, Γραφείο Κληροδοτημάτων (αριθ. γραφ. 2045, 2ος όροφος) Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ.151 80 Μαρούσι. Τονίζεται ότι οι υποψήφιοι στην περίπτωση αυτή, πρέπει να φυλάσσουν την απόδειξη αποστολής της αίτησής τους γιατί ενδέχεται να τους ζητηθεί.
Στις αιτήσεις πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά το Τμήμα ή η Σχολή των Πανεπιστημίων από τα οποία αποφοίτησαν, το μάθημα στο οποίο επιθυμούν να εξετασθούν, η χώρα στην οποία θα μεταβούν, το Ίδρυμα στο οποίο θα σπουδάσουν, οι σπουδές που θα κάνουν, ο τόπος καταγωγής, η διεύθυνση κατοικίας τους, το τηλέφωνο (σταθερό και κινητό) και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αν υπάρχει).
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
1.Αίτηση η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr/Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί-Yποτροφίες/Υποτροφίες-Κληροδοτήματα. 2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου από την οποία θα προκύπτει:
α) η ηλικία του υποψηφίου που δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 36 χρόνων,
β) η ελληνική ιθαγένεια ή η ελληνική καταγωγή και ο τόπος καταγωγής του υποψηφίου (δηλ. ο τόπος γέννησης του υποψηφίου) που προβλέπεται ανωτέρω.
Σημειώνεται ότι:
ΜΟΝΟΝ ΑΝ ο ανωτέρω προβλεπόμενος τόπος καταγωγής του υποψηφίου δεν προκύπτει από τον τόπο γέννησης του ιδίου, πρέπει αυτός να προσκομίσει επιπλέον:
ή Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυν. ταυτ. (εκτός από το δικό του) ΚΑΙ του γονέα του, από τον τόπο γέννησης του οποίου προκύπτει ο προβλεπόμενος ανωτέρω τόπος καταγωγής του υποψηφίου,
ή Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυν. ταυτ. (εκτός από το δικό του και του γονέα του) ΚΑΙ του παππού του ή της γιαγιάς του, από τον τόπο γέννησης του/της οποίου/ας προκύπτει ο προβλεπόμενος ανωτέρω τόπος καταγωγής του υποψηφίου, ώστε να φαίνεται η διαδοχή των γενεών.
Σε περίπτωση που κάποιο από τα προαναφερόμενα πρόσωπα (γονείς ή παππούδες) δεν βρίσκεται εν ζωή, προσκομίζει Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου.
3. Επικυρωμένο αντίγραφο του Πτυχίου του υποψηφίου, με βαθμολογία τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» (Πολύ Καλά).
4. Αναλυτική κατάσταση βαθμολογίας από την οποία θα προκύπτει ο ακριβής αριθμητικός βαθμός του Πτυχίου του υποψηφίου.
5.Α. Για όσους κατά τη διάρκεια του χρόνου υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής εξακολουθούν να φοιτούν σε Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής:
i.Βεβαίωση εγγραφής και φοίτησης σε Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής, σε πρωτότυπο ή φωτοαντίγραφο τα οποία πρέπει να είναι επικυρωμένα για τη γνησιότητά τους από τον οικείο Έλληνα Πρόξενο, καθώς και
ii.επίσημη μετάφραση της βεβαίωσης επικυρωμένη επίσης από τον οικείο Έλληνα Πρόξενο ή από αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα (π.χ. Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, Βρετανικό Συμβούλιο, Γαλλικό Ινστιτούτο κ.λ.π.).
5.Β. Για όσους κατά τη διάρκεια του χρόνου υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής (και δεν έχουν ήδη τα έγγραφά τους επικυρωμένα για τη γνησιότητά τους από τον οικείο Έλληνα Πρόξενο):
i.Βεβαίωση εγγραφής και φοίτησης σε Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής, σε πρωτότυπο ή φωτοαντίγραφο τα οποία πρέπει να είναι επικυρωμένα για τη γνησιότητά τους από αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα (π.χ.Βρετανικό Συμβούλιο, Γαλλικό Ινστιτούτο, Πρεσβείες κ.λ.π ) καθώς και
ii.επίσημη μετάφραση της βεβαίωσης επικυρωμένη επίσης από αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα (π.χ. Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, Βρετανικό Συμβούλιο, Γαλλικό Ινστιτούτο κ.λ.π.).
6.Α.Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2012 της οικείας Δ.Ο.Υ. για το δηλωμένο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους (χρήσεις 2011), το οποίο δεν θα υπερβαίνει τα τριάντα πέντε χιλιάδες (35.000) ευρώ, προκειμένου περί οικογένειας μέχρι τέσσερα μέλη και το οποίο θα προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος.
Β.Βεβαίωση δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης (κτίσματα-οικόπεδα και αγροτεμάχια) για το έτος 2012 (όπως έχει δηλωθεί την 1-1-2012) η οποία μπορεί να αναζητηθεί ηλεκτρονικά μέσω των συστημάτων www.taxis.gr ή www.gsis gr.
Κατά περίπτωση, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα ζητούνται από τους υποψήφιους οικονομικά στοιχεία περισσότερων ετών.
Γ.Σε περίπτωση που ο υποψήφιος: i. είτε δεν υποβάλλει ατομική φορολογική δήλωση, ii. είτε δεν έχει ατομική ακίνητη περιουσία, iii. είτε και τα δύο υποχρεούται να το/τα δηλώσει με Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄75).
7. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄75) του υποψηφίου ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές (δηλ. και για τις παρούσες σπουδές και για το ίδιο επίπεδο σπουδών δηλ. για προηγούμενο αντίστοιχα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό) από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία, ή δωρεά και ότι δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητάς του από υποτροφία η οποία του έχει απονεμηθεί προηγουμένως. Η Υπεύθυνη δήλωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr/Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί-Yποτροφίες/ Υποτροφίες-Κληροδοτήματα.
8. Οι υποψήφιοι που κατάγονται από τη Νέα Πέλλα Αταλάντης Φθιώτιδας, επιπλέον των παραπάνω δικαιολογητικών, προσκομίζουν και Βεβαίωση από το «Σύλλογο των εις Νέα Πέλλα Αταλάντης Οικιστών Μακεδόνων» που να φαίνεται ότι έλκουν την καταγωγή τους από τη Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι το Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου, που προβλέπεται στο άρθρο 2 παραγρ. 2 στοιχείο α΄ του β. δ. της 5-9-1940, αναζητείται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας.
Οι υποψήφιοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν πλήρη τα οριζόμενα δικαιολογητικά μέσα στην παραπάνω προθεσμία, μπορούν να τα συμπληρώσουν και να τα υποβάλλουν στην Εξεταστική Επιτροπή μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού, ακόμη και πριν την έναρξή του.
Το κείμενο της Προκήρυξης να καταχωρισθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας:www.minedu.gov.gr/Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί-Yποτροφίες/ Υποτροφίες-Κληροδοτήματα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών: http://www.minfin.gr/Αποφάσεις & Εγκύκλιοι/Υπ. Οικονομικών.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1) Υπουργείο Οικονομικών
Δ/νση 11η-Τμήμα Β΄-Άμεση διαχ/ση
Κολωνού 2 –Τ.Κ. 101 84 ΑΘΗΝΑ
2)Πανεπιστήμια της χώρας με την παράκληση α) να την τοιχοκολλήσουν και να μας στείλουν αποδεικτικό τοιχοκόλλησης και β) να την κοινοποιήσουν στα Γραφεία Διασύνδεσης των Ιδρυμάτων τους
3) Τοπική Κοινότητα Βλάστης
500 09 ΒΛΑΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
4) Σύλλογος των εις Νέα Πέλλα Αταλάντης Οικιστών Μακεδόνων
352 00 ΑΤΑΛΑΝΤΗ
5) Δημοτική Κοινότητα Αταλάντης -Πλατεία Αταλάντης -352 00 ΑΤΑΛΑΝΤΗ
6) Δήμος Καστοριάς
Σκαπέρδειο Δημοτικό Μέγαρο Καστοριάς
521 00 ΚΑΣΤΟΡΙΑ
7) Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας- Πλατεία Τσιστοπούλου 5
503 00 ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
8) Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
Κέντρο Πληροφόρησης
Αχαρνών 417
111 43 ΑΘΗΝΑ
9) Πανεπιστημιακή Λέσχη
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Σταδιοδρομίας
Ιπποκράτους 15
106 79 ΑΘΗΝΑ
10) Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας
Γραφείο σχέσεων με φοιτητές
Μητροπόλεως 12-14
105 63 ΑΘΗΝΑ
11) Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας
Πλατεία Ελευθερίας 22
105 53 ΑΘΗΝΑ
12) Δήμος Θεσσαλονίκης-Ανοιχτό Παν/μιο Θεσ/νίκης-Δημ. Θέατρο Κήπων
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.- 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
13) Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου-Εθν. Αντιστάσεως 56
563 34 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
14) Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Καβάλας
Φιλίππου 2- Τ.Κ. 654 03 ΚΑΒΑΛΑ
15) Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας
Τραπεζούντος 43- Τ.Κ. 502 00 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
16) Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο
Αριστοτέλους 18-Τ.Κ. 263 35 ΠΑΤΡΑ
17) Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Πληροφορίες και Νέες Τεχνολογίες
Τσόχα 36 – Τ.Κ. 115 21 ΑΘΗΝΑ
( για καταχώριση στο διαδίκτυο )
Εσωτ. Διαν.
1.Δ/νση Διοικητικού
Γραφ. Κληρ/των (20)
2.Γ.Ε.Π.Ο. (5)
Για την αίτηση πατήστε εδώ.
Για την υπεύθυνη δήλωση πατήστε εδώ.
Βαθμός Ασφαλείας:
Να διατηρηθεί μέχρι:
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΔΑ: ΒΙΞΞ9-ΖΒΖ
---- ΑΘΗΝΑ 31 / 03 / 2014
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΚΑΙ ΟΙΚΟΝ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αρ.Πρωτ. Βαθμός Προτερ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 48061/Η
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ
-----
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 Μαρούσι ΑΠΟΦΑΣΗ
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Α. Κοπανάκη
Τηλέφωνο: 210.3442354
ΚΟΙΝ: Όπως πίνακας
ΦΑΞ: 210.3442365 αποδεκτών
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη