Thumbnail
Δωρεάν υποτροφίες για φοιτητές από τον Αντετοκούνμπο και το ίδρυμα Ωνάση

Δύο Ειδικές Προπτυχιακές Υποτροφίες «One of a Kind», προς τιμήν των αδερφών Αντετοκούνμπο, σε φοιτητές από τα Σεπόλια και όχι μία, όπως είχε αρχικά προκηρυχθεί, έδωσε το Ίδρυμα Ωνάση. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και ανέδειξε δύο επιτυχόντες! Οι Κατερίνα Αμπντέλ Σαϊέντ και ο Γιακούμπ Ματσιεγιέβσκι, και οι δύο φοιτητές από τα Σεπόλια, είναι οι δύο τυχεροί. Συνεκτιμώντας όλα τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, το Ίδρυμα Ωνάση αποφάσισε να προσφέρει την υποτροφία στους δύο επικρατέστερους.

Ενθουσιασμένοι από τα αποτελέσματα της υποτροφίας, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θέλησαν να συγχαρούν τα δύο παιδιά μέσα από την ανακοίνωση του Ιδρύματος Ωνάση. Αρχικά, στο μήνυμά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέφερε: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Κατερίνα και τον Γιακούμπ και να τους ευχηθώ να κατακτήσουν κάθε τους όνειρο. Κυρίως εύχομαι να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται και να αναδείξουν τις δικές τους υπερδυνάμεις συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά.

Ο αθλητισμός είναι ένας όμορφος δρόμος, παρόλα αυτά πιστεύω ότι η παιδεία ανοίγει ακόμα πιο πολλούς ορίζοντες. Για αυτό και είμαι χαρούμενος και περήφανος που αυτό που δεν μπόρεσα να κάνω εγώ, να σπουδάσω δηλαδή, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν δύο παιδιά και, μάλιστα, έχοντας δίπλα τους το Ίδρυμα Ωνάση. Η υποτροφία, που θέσπισε προς τιμήν μας, τους εξασφαλίζει την αναγκαία ηρεμία για να πετύχουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτό το Ίδρυμα Ωνάση, που μας δίνει την ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για καλό σκοπό».

Από την άλλη, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που είχε την ευκαιρία να συναντήσει και τα δύο παιδιά από κοντά, δήλωσε: «Όπως είχα πει και μετά την εκδήλωση τον Ιούνιο στη Στέγη, αυτή η πρωτοβουλία είναι εξαιρετική, γιατί δίνει την ευκαιρία σε παιδιά μεταναστών, όπως εμείς, να κάνουν βήματα μπροστά, να προοδεύσουν και να κυνηγήσουν τους στόχους τους. Θα ήθελα να ευχηθώ συγχαρητήρια στην Κατερίνα και τον Γιακούμπ, αλλά και να στείλω ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν από δύσκολη αφετηρία, για οποιονδήποτε λόγο: μην το βάζετε κάτω. Βρείτε τις δικές σας υπερδυνάμεις και πιστέψτε στο όνειρό σας».

Όπως είχε εξηγήσει η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, σε εκδήλωση παρουσία των αδελφών Αντετοκούνμπο, όταν και ανακοινώθηκε ότι θεσπίζεται η Ειδική Προπτυχιακή Υποτροφία «One of a Kind», τον περασμένο Ιούνιο: «Η συμβολική θέσπιση της υποτροφίας αυτής έχει έναν διπλό στόχο: αφενός να δώσει την ευκαιρία σε ένα παιδί χωρίς ελληνική ιθαγένεια, ή με ελληνική ιθαγένεια την οποία έχει αποκτήσει τα τελευταία πέντε χρόνια, να σπουδάσει και να διεκδικήσει μια ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του, και αφετέρου να στείλει ένα μήνυμα για μια πιο ανοιχτή κοινωνία πολιτών».

Όπως προέβλεπαν οι σχετικοί όροι και οι προϋποθέσεις, η συγκεκριμένη υποτροφία απευθυνόταν σε απόφοιτο/-η Ελληνικού Δημόσιου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, που υπάγεται στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων. Στις γειτονιές, δηλαδή, από όπου ξεκίνησαν τον αγώνα τους και το ξεχωριστό ταξίδι τους ο Γιάννης με τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Και μπορεί η Κατερίνα και ο Γιακούμπ να μην έχουν έφεση στο μπάσκετ, ωστόσο ανακάλυψαν αυτό που αγαπούν, έπλασαν το δικό τους όνειρο και, με όχημα την παιδεία, ανέδειξαν τις δικές τους «υπερδυνάμεις» για να το κατακτήσουν.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017, η Κατερίνα Αμπντέλ Σαϊέντ, αιγυπτιακής καταγωγής, κατάφερε να εισαχθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και, συγκεκριμένα, στο τμήμα Ρωσικής Γλώσσας & Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών, ενώ ο Γιακούμπ Ματσιεγιέβσκι, πολωνικής καταγωγής, πέρασε στο Τμήμα Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Παρά τη δύσκολη αφετηρία τους, με όπλο τους το πάθος, τη συνέπεια, το ήθος και, φυσικά, τον προσωπικό τους κόπο, παρέμειναν προσηλωμένοι στον στόχο τους και κατάφεραν να μπουν στο πανεπιστήμιο. Στη φοιτητική τους σταδιοδρομία, το Ίδρυμα Ωνάση θα είναι δίπλα τους και, μέσω της υποτροφίας «One of a Kind», θα τους βοηθήσει να υλοποιήσουν το όνειρό τους φτάνοντας στο δικό τους «ψηλά».

Έμπνευση για τη σύμπραξη του Ιδρύματος Ωνάση με τους αδερφούς Αντετοκούνμπο δεν αποτέλεσε μόνο η επιτυχία τους, αλλά και τα στοιχεία τα οποία ενσαρκώνουν οι δύο Έλληνες αθλητές, όπως είναι η σεμνότητα, η αγωνιστικότητα και το πάθος για σκληρή δουλειά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

plastiko.jpg
Κένυα: Ανακαλύφθηκε «πλαστικοφάγο» έντομο
Επιστήμονες από το Διεθνές Κέντρο Φυσιολογίας και Οικολογίας Εντόμων στο Ναϊρόμπι στην Κένυα ανακάλυψαν ότι οι προνύμφες του Κενυατικού μικρού...
Κένυα: Ανακαλύφθηκε «πλαστικοφάγο» έντομο
Μια σταγόνα γάλα στον καφέ μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία που δεν
Τι κίνδυνο για την υγεία μπορεί να κρύβει το γάλα στον καφέ;
Όσοι κατανάλωναν καθημερινά το ισοδύναμο ενός μεγάλου latte σε γάλα για το σύνολο της μελέτης, διέτρεχαν 5% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας...
Τι κίνδυνο για την υγεία μπορεί να κρύβει το γάλα στον καφέ;
donti.jpg
Οδοντίατρος προειδοποιεί για ένα «επίμονο» σημάδι στο στόμα που μπορεί να αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα καρκίνου
Τα στοματικά έλκη που δεν θεραπεύονται εντός τριών εβδομάδων μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια καρκίνου του στόματος
Οδοντίατρος προειδοποιεί για ένα «επίμονο» σημάδι στο στόμα που μπορεί να αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα καρκίνου
elliniki-glossa
Το ρήμα που έκανε λάθος μέχρι και ο Μπαμπινιώτης δεν γράφεται όπως νομίζουμε
Ο καθηγητής Μπαμπινιώτης, με τη βαθιά κατανόησή του στη γλωσσολογία και τη γλώσσα ως πολιτιστικό εργαλείο, υποδεικνύει την ορθότερη μορφή...
Το ρήμα που έκανε λάθος μέχρι και ο Μπαμπινιώτης δεν γράφεται όπως νομίζουμε