Thumbnail
Το νέο στέλεχος του HIV ονομάζεται CRF19 και είναι ένας συνδυασμός των υποτύπων του HIV Α, D και G

Όπως επεσήμαναν οι ειδικοί σε έρευνα που έγινε σε ομάδα ασθενών στην Κούβα το νέο στέλεχος είναι πιο θανατηφόρο καθώς εξελίσσεται πολύ γρήγορα και οι θεραπείες δεν δρουν στον οργανισμό έναντι του ιού

Νέο επιθετικότερο στέλεχος του ιού HIV, το οποίο δυστυχώς δεν αντιδρά στη θεραπεία αντιρετροϊκών φαρμάκων που υπάρχουν σήμερα, εντόπισαν οι επιστήμονες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση EBioMedicine.

Όπως επεσήμαναν οι ειδικοί σε έρευνα που έγινε σε ομάδα ασθενών στην Κούβα το νέο στέλεχος είναι πιο θανατηφόρο καθώς εξελίσσεται πολύ γρήγορα και οι θεραπείες δεν δρουν στον οργανισμό έναντι του ιού.
Το νέο στέλεχος του HIV ονομάζεται CRF19 και είναι ένας συνδυασμός των υποτύπων του HIV Α, D και G, το οποίο μολύνει τα κύτταρα με το να συνδέεται επάνω σε υποδοχείς τους και η μετεξέλιξή του προς το AIDS συνήθως συμβαίνει όταν ο ιός αλλάζει -μετά από πολλά χρόνια- από CCR5 συν-υποδοχέα σε συν-υποδοχέα CXCR4.
Το νέο στέλεχος κάνει αυτή την αλλαγή γρηγορότερα από τα μέχρι σήμερα στελέχη, ενώ κανονικά χωρίς θεραπεία ο ιός HIV θέλει από 5-10 έτη για να εξελιχθεί στην ασθένεια του AIDS.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος εντοπίστηκε και στην Αφρική, αλλά σε λιγότερα άτομα και έτσι δεν κατάφεραν να το μελετήσουν σε βάθος. Αντίθετα στην Κούβα είναι ευρέως διαδεδομένο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

titanikos.jpg
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια
Η βύθιση του Τιτανικού το 1912 στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.517 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους παρασύρθηκαν από τα ρεύματα του ωκεανού ή...
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια