Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εάν το κρέας που αγοράζουμε και τρώμε εξακολουθεί να είναι καλό για την υγεία μας, ή αν έχει χαλάσει, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τροφική δηλητηρίαση.
Μπορεί να μοιάζει να είναι εντάξει, να μην μυρίζει άσχημα και ακόμα και να είναι καλό στην γεύση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ασφαλές. Όπως αναφέρει το Healthyjournal.com, όλα τα κρέατα είναι ευπαθή και δεν πρέπει να διατηρούνται εκτός καταψύκτη για περισσότερο από 2-3 ημέρες.
Έχει χαλάσει;
- Έχει μια έντονη, μουχλιασμένη μυρωδιά που διαπερνά τη μύτη,
- Κολλώδη, γλοιώδη και υγρή επιφάνεια,
- Έχει ένα αφύσικο, σκούρο χρώμα.
Αντιθέτως, το καλό και φρέσκο κρέας έχει ομοιόμορφη επιφάνεια. Μια ματ, κιτρινωπή, αποσαθρωμένη, αργιλώδης επιφάνεια υποδηλώνει ότι το προϊόν έχει αρχίσει να αλλοιώνεται. Μπορείτε επίσης να καταλάβετε αν είναι φρέσκο πιέζοντας με τα δάχτυλά σας επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.
Επίσης, το φρέσκο έχει ένα ευχάριστο, ροζ χρώμα. Εάν η απόχρωση είναι σκούρα, είναι ένδειξη ότι το ζώο έχει παλαιώσει ή ότι το κρέας έχει παραμείνει στο ράφι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως, ούτε η πολύ χλωμή όψη είναι καλή. Αυτό δείχνει ότι το ζώο κατανάλωσε περισσότερες αυξητικές ορμόνες κατά την πάχυνση από ό,τι οι συμβατικές ζωοτροφές.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη