Το σφουγγάτο, ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της ομελέτας, της πίτας και της φρουτάλιας, είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα. Παρά το ότι η συνταγή αυτή έχει πολλές παραλλαγές ανάλογα με το νησί, η μοναστηριακή εκδοχή του είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη να προετοιμαστεί, ενώ είναι φτιαγμένη με αγνά υλικά και χωρίς περιττό λάδι, καθώς ψήνεται στον φούρνο.
Αν είστε λάτρεις των καλοκαιρινών πιάτων και αναζητάτε κάτι ελαφρύ, αλλά παράλληλα γευστικό, το σφουγγάτο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Είναι μια συνταγή που μπορείς να απολαύσεις όλη τη μέρα, και το καλύτερο; Ετοιμάζεται σε χρόνο dt!
Πριν αρχίσουμε με τα βήματα της συνταγής, δείτε τι θα χρειαστείτε:
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες
- ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση φέτα)
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 8 αυγά
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μακριές λωρίδες σαν τηγανητές. Τις τηγανίζουμε σε λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Τις βγάζουμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Τις απλώνουμε πάλι ομοιόμορφα στο ταψί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο (σε μέτρια θερμοκρασία), μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.
- Βγάζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και απολαμβάνουμε!
- Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Αγιορείτη μοναχού π. Νικήτα «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση