Thumbnail

Σχέδιο που μετατρέπει το εφάπαξ στο δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες σε έντοκη επιστροφή εισφορών επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση ότι από το 2014 τα ταμεία πρόνοιας θα μηδενίσουν τα ελλείμματά τους και θα δίνουν τόσα εφάπαξ όσα επιστρέψουν τα οικονομικά τους.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» και όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο ζητείται να υπολογιστεί η αξία των αποθεματικών των ταμείων με ημερομηνία 31-12-2012, δηλαδή μετά το κούρεμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μειώσεις θα είναι πάνω από 20% που αρχικά είχε σχεδιασθεί.

 
Βάση υπολογισμού για τα ενδεικτικά ποσά που θα δίνει ο νέος τύπος υπολογισμού θα είναι η τετραετία 2009-2012 και ζητείται από τα ταμεία να στείλουν τα αναλυτικά οικονομικά μεγέθη τους για την τετραετία αυτή, αλλά και να υπολογίσουν τον αριθμό των υπαλλήλων που θα φύγουν έως το 2018.
 
Μάλιστα το τελικό ύψος του εφάπαξ θα εξαρτάται μόνο από τα διαθέσιμα των ταμείων και θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο.
 
Πηγή: e-dimosio.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zaxaraki
Ανανέωση στελεχιακού δυναμικού: To νέο πλαίσιο επιλογής και οι αλλαγές στις Περιφερειακές Διευθύνσεις
Επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού στην εκπαίδευση
Ανανέωση στελεχιακού δυναμικού: To νέο πλαίσιο επιλογής και οι αλλαγές στις Περιφερειακές Διευθύνσεις
ωνασεια
«Όχι» από τους εκπαιδευτικούς: «Δεν θα γίνουμε επιτηρητές στη διάλυση του δημόσιου σχολείου»
Καλέσματα για αποχή από επιτηρήσεις και επιτροπές – «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου»
«Όχι» από τους εκπαιδευτικούς: «Δεν θα γίνουμε επιτηρητές στη διάλυση του δημόσιου σχολείου»