Thumbnail

Αφού πρώτα μας σκοτώνουν μετά μας ζητούν και τα ρέστα

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

Κι όμως! Το είδαμε κι αυτό.

Η μητέρα της μικρής που πέθανε από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της κόρης της.

Προφανώς η Κυρία «Τυφλή» θεώρησε ότι η μητέρα φταίει που δεν μπορούσε να εξασφαλίσει ζεστασιά στην κόρη της με άλλο τρόπο.

Προφανώς και πάλι, η Κυρία «Τυφλή» απορεί γιατί η μητέρα δεν άνοιξε το καλοριφέρ του σπιτιού της ή το κλιματιστικό που είχε κρεμασμένο στον τοίχο του σπιτιού της.

Η περσινή απώλεια των δύο φοιτητών στη Λάρισα από την ίδια αιτία, αποδόθηκε σε «έλλειψη παιδείας». Η απώλεια της δεκατριάχρονης, αποδόθηκε σε «εγκληματική αμέλεια».

Ευτυχώς όμως, ο υπουργός ο φιλεύσπλαχνος, ο ανθρωπιστής χωρίς όρια, έδωσε στη μητέρα, εξάμηνη παράταση παραμονής στη χώρα μας.

Οι λιποθυμίες των μαθητών στα σχολεία, λόγω ασιτίας, θα πρέπει, επομένως να αποδοθούν σε αμέλεια των γονιών που θα φροντίζουν να ταΐζουν με παντεσπάνι τα παιδιά τους, αφού το ψωμί είναι λειψό.

Η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί στο γεγονός ότι οι έλληνες είναι φιλάσθενοι και τρέχουν στα νοσοκομεία. Αν είχαν γερή κράση και δεν αρρώσταιναν, δεν θα πήγαιναν στα νοσοκομεία, οπότε οι γιατροί δεν θα ήταν αναγκαίοι. Είτε περίσσευαν είτε έλλειπαν, κανείς δεν θα το καταλάβαινε.

Τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία, ασφαλώς οφείλεται στη μανία των ελλήνων να θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα. Αν δεν είχαν αυτή την εμμονή, δεν θα ζητούσαν ούτε σχολεία ούτε πανεπιστήμια, οπότε δεν θα χρειάζονταν εκπαιδευτικοί για να κάνουν μάθημα. Έτσι η έλλειψή τους δεν θα δημιουργούσε κενά.

Το σκοτάδι στα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων λόγω διακοπής της παροχής του ρεύματος, φυσικά οφείλεται σε αμέλεια των καταναλωτών σχετικά με την πληρωμή των λογαριασμών στη ΔΕΗ. Απλώς, ξέχασαν οι άνθρωποι να το πληρώσουν. Δεν είναι ότι δεν έχουν. Να, έπεφτε και το προποτζίδικο μακριά και βαρέθηκαν να πάνε.

Οι πλειστηριασμοί, οι εξώσεις και ο κίνδυνος απώλειας της πρώτης κατοικίας, με απόλυτη βεβαιότητα οφείλεται στο χαρακτήρα των εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών που είναι μπαταξήδες και λαμόγια καιθέλουν να καταστρέψουν και να χρεοκοπήσουν τους τραπεζίτες. Διότι, που ακούστηκε ο τραπεζίτης να παίρνει ρίσκο. Ο τραπεζίτης πρέπει να έχει μόνο κέρδη και σίγουρα κέρδη και αν γίνεται αυτά να είναι όχι απλώς κέρδη αλλά υπερκέρδη. Βλέπετε ο τραπεζίτης δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας που ρισκάρει αλλά ένας «νόμιμος» αδίστακτος τοκογλύφος που τρελαίνεται στη σκέψη ότι θα έχει ζημιές.

Με λίγα λόγια μας το λένε κατάμουτρα πως για όσα περνάμε δεν φταίνε εκείνοι αλλά εμείς οι ίδιοι.

Βρε μπας κι έχουν δίκιο;

Σάμπως δεν φταίμε που τους αφήνουμε να μας εξαθλιώνουν;

Σάμπως δεν φταίμε που δεν αντιδρούμε και το ρίχνουμε σε ψεκασμούς και άλλα τέτοια μεταφυσικά;

Σάμπως δεν φταίμε που μας «σκοτώνουν» εδώ και 4 χρόνια κι εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε;

Σάμπως δεν φταίμε που μας κλέβουν και μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας κι εμείς «αγρούς αγοράζουμε»;

Τους δώσαμε το δικαίωμα να μας βαφτίζουν «μοναδικούς υπεύθυνους» για όσα μας κάνουν. Το σύνθημα το είχε δώσει ο Μέγας Θόδωρος με το περίφημο «μαζί τα φάγαμε».

Έτσι δεν είναι; 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδί
Έρευνα: Τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο στη φύση έχουν καλύτερη ψυχική υγεία
Η πρωτοποριακή μελέτη διαπίστωσε ότι τα οφέλη ήταν ισχυρότερα για τα παιδιά από νοικοκυριά χαμηλότερου εισοδήματος
Έρευνα: Τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο στη φύση έχουν καλύτερη ψυχική υγεία