Thumbnail

Παροδικές νεφώσεις και αυξημένη υγρασία σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες, περιμένουμε σήμερα. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 5 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 16 στα νησιά του Αιγαίου με τις μέγιστες στην Κρήτη να είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.
 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.
 
Τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
 
Παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.
 
Πρόγνωση επόμενων ημερών 
Δευτέρα 
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στην κεντρική και νότια χώρα θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά τοπικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.
 
Τρίτη 
Καιρός: στην κεντρική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.
 
Τετάρτη 
Καιρός: επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με νεφώσεις, βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία κατά τόπους και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι τοπικά έντονα.
Άνεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Πέμπτη 
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με βροχές, τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι τοπικά έντονα. Βαθμιαία Εξασθένηση των φαινόμενων κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Παρασκευή 
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα