Thumbnail
Η απόφαση για την απόλυση πυροδότησε την οργή ων εργαζομένων

Εκρηκτική κατάσταση, με επεισόδια και συμπλοκές, επικράτησε τα μεσάνυχτα μέσα και έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΡ στο Ροδίνι, ύστερα από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής Επιχείρησης να απολυθούν οι 57 εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 5 – 3. Τα μέλη του ΔΣ γλίτωσαν από λιντσάρισμα και φυγαδεύτηκαν από δυνάμεις της Αστυνομίας

Η απόφαση για την απόλυση πυροδότησε την οργή ων εργαζομένων που περίμεναν έξω από το κτίριο οι οποίοι εισέβαλαν στα γραφεία όπου διαδραματίστηκαν άγριες σκηνές, χωρίς να λείψει ακόμα και το ξύλο.

Ο πρώην δήμαρχος, Ιαλυσού δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χατζημάρκου Σάκης Στάγκας, περιέλουσε τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ Στάθη Κουσουρνά με νερό.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία είχε λάβει από νωρίς προληπτικά μέτρα. Τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΡ, τελικά, τις πρωινές ώρες, κυριολεκτικά φυγαδεύτηκαν και απέφυγαν το λιντσάρισμα, χάρις στην επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Την άποψη ότι μετά την έκθεση –καταπέλτη του ΑΣΕΠ δεν υπήρχε περιθώριο να συνεχίσουν να εργάζονται στη ΔΕΥΑΡ οι προερχόμενοι από τη ΔΕΥΑ Ιαλυσού υπάλληλοι, εξέφρασε σήμερα στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ, ο Δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της επιχείρησης Στ. Κουσουρνάς, μετά την χθεσινή συνεδρίαση στην οποία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η απόλυση τους.

«Κανείς δεν θέλει να απολύει εργαζόμενους, όμως δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να απασχολούνται, αυτό προέκυπτε και από γνωμοδοτήσεις των δικηγόρων» είπε ο Δήμαρχος.

Ο ίδιος κατονόμασε ως αυτουργό της περιπέτειας των 61 εργαζομένων, τον πρώην δήμαρχο Ιαλυσού Στ. Στάγκα για τις διαδικασίες που ακολούθησε για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στ. Κουσουρνά, δεν υπήρχε άλλο περιθώριο υλοποίησης της έκθεσης του ΑΣΕΠ, μετά την οποία κινήθηκαν διαδικασίες διερεύνησης ποινικών ευθυνών και καταλογισμών, που μπορούν να φθάσουν μέχρι και στην έκπτωση του από το δημαρχιακό αξίωμα. Από κει και πέρα πάντως είπε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες  για την επίλυση του προβλήματος.

ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

Δ. ΓΑΚΗΣ..’’ΤΑ ΡΑΔΙΟΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.’’

«Σήμερα, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, που εορτάζεται διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, τα ραδιοκύματα της ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ συνεχίζουν να μεταδίδουν στο Νότιο Αιγαίο την ψύχραιμη, έγκυρη και δίχως σκοπιμότητες και δεσμεύσεις ενημέρωση. Συνεχίζουν να αποτελούν τη «Φωνή» της Δωδεκανησιακής συνείδησης και της πολιτιστικής ταυτότητας, αναδεικνύοντας το μοναδικό ρόλο και την επιρροή ενός μέσου που προσεγγίζει το μεγαλύτερο κοινό στα νησιά του Αιγαίου.’’ δηλώνει ο βουλευτής Δ/νήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης για την ΕΡΑ Ρόδου, Δίκτυο Ν. Αιγαίου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Ραδιοφώνου.

‘’Ταυτόχρονα,’’ συμπληρώνει ο βουλευτής ‘’ο φετινός εορτασμός βρίσκει την ΕΡΑ Ρόδου  60  χρόνια μετά την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή σε μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία του σταθμού. Την ίδια στιγμή που υπογραμμίζεται με τον πλέον επίσημο τρόπο η ανάγκη για την ύπαρξη ραδιοφωνικών σταθμών παντού στον κόσμο, τα «ραδιοκύματα» της κυβέρνησης καθυστερούν όταν πρόκειται για την ισότητα στην πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο αυτό αγαθό.

Η φωνή όμως της ΕΡΑ Ρόδου Δίκτυο Ν. Αιγαίου συνεχίζει να ακούγεται, δυνατά και αντικειμενικά, διότι πίσω από το μικρόφωνο, υπάρχουν οι εργαζόμενοι που τη στηρίζουν, οι νησιώτες που θέλουν τη ψύχραιμη, έγκυρη και δίχως σκοπιμότητες και δεσμεύσεις ενημέρωση.

Ας γιορτάσουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου χαιρετίζοντας όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Ρόδου και κάνοντας ότι καλύτερο για να συνεχίσει να εκπέμπει με το ίδιο ισχυρό σήμα και αύριο. ‘’ καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

ertopen.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παδα
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Με σημαντικές παρουσίες και παρεμβάσεις η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας
«Σηματοδοτώντας την έναρξη σύμπραξης ανάμεσα σε έναν ιστορικό ασφαλιστικό οργανισμό και ένα Πανεπιστήμιο που διαγράφει συνεχή ανοδική πορεία στον...
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Με σημαντικές παρουσίες και παρεμβάσεις η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργείο Παιδείας: Οι διορισμοί ολοκληρώνονται τον Αύγουστο – Σειρά θα πάρουν οι αναπληρωτές
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Οι διορισμοί ολοκληρώνονται τον Αύγουστο – Σειρά θα πάρουν οι αναπληρωτές
Διακρότημα - Πανεπιστήμιο Νεάπολις
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και τα Φροντιστήρια Διακρότημα Ανακοινώνουν Στρατηγική Συνεργασία
Η ανακοίνωση για τη συνεργασία από τον Θεόδωρο Καλαϊτζίδη, Πρόεδρο του Ομίλου Φ.Μ.Ε ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ και Διευθυντή Σπουδών ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ Πειραιά
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και τα Φροντιστήρια Διακρότημα Ανακοινώνουν Στρατηγική Συνεργασία